Unikāls dabas brīnums Filipīnās - Šokolādes kalni

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Šokolādes kalni ir neparasts dabas veidojums, kas atrodas Bohalas provincē Filipīnās. Šajā apkaimē atrodas vairāk nekā 1200 nelielu konusveidīgu pakalnu, kas izveidojušies koraļļu nogulumu pacelšanās, lietus ūdens un erozijas rezultātā.

Neparastie kalni laika gaitā kļuvuši par populārāko Boholas provinces tūrisma galamērķi. Tie attēloti pat provinces karogā, lai simbolizētu apkaimes dabas dažādību. Filipīnās tie ir pasludināti par trešo Nacionālās ģeoloģijas pieminekli.

Kalnu augstums vidēji ir no 30 līdz 50 metriem, taču augstākais no tiem sniedzas 120 metru augstumā. Kopumā tie aizņem vairāk nekā 50 kvadrātkilometru platību un atrodas trīs dažādās pilsētās - Karmenā, Batuanā un Sagbajanā.

Sausajā sezonā uz kalniem esošā zāle nokalst un tie iegūst šokolādes brūnu krāsu.

Oficiālā Šokolādes kalnu apskates vieta atrodas Karmenas pilsētā, kas atrodas apmēram 55 kilometru attālumā no Tagbilaranas pilsētas. Savukārt otra vieta, kur apskatīt šos kalnus, ir Sagbajanas pilsēta - 18 kilometru attālumā no Karmenas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu