Iespējams, labākā izklaide sniegotā ziemas dienā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Līčkalni"

Kamēr daudzi ziemas prieku baudītāji iecienījuši slēpošanu vai snovbordu, es devu priekšroku pavisam cita veida izklaidēm – braucienam ar sniega motociklu pa sniegotām meža takām un apsnigušiem baļķu tiltiņiem. Adrenalīns – simtprocentīgs!

Un visu to iespējams piedzīvot vien 70 kilometru attālumā no Rīgas – Cēsu novada Augšlīgatnē, atpūtas un sporta izklaides kompleksā «Līčkalni». Šeit ar smaidu mani un fotogrāfi sagaida Aldis un Edgars. Sākumā dodamies pārģērbties siltās drēbēs. Bez sniega biksēm, jakas, cepures, sejas maskas, zābakiem un cimdiem neiztikt. Sevišķi mīnus 18 grādu aukstumā.

Lai gan mežā lielais sals jūtams mazāk, rokas un kājas sāk salt diezgan ātri. Šā iemesla dēļ vizināšanās jau sākotnēji plānota divos posmos. Pirmajā braucam ar sniega motocikliem, tad dodamies sasildīties telpās, bet pēc tam jau var veikt otro raundu – izbraucienu ar kvadracikliem.

Mūsu brauciena maršrutu veido Edgars, izrādot plašos mežus, kas robežojas ar Latvijas lepnumu – Gaujas Nacionālo parku. Tāpat brauciena vadītājs pastāsta par atrašanās vietas vēsturi un dažādiem interesantiem faktiem. Dodamies garām seno lībiešu svētvietai, Springšļu 9. - 12. gadsimta senkapiem, kas ir valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis.

Kādā no pieturām Edgars pastāsta par tirgotāja, folklorista un leģendārā latviešu izcelsmes bagātnieka Henrija Visendorfa jeb Indriķa Ķiparta dzimtajām mājām un dzirnavu drupām, kas atrodamas turpat mežā.

Lai arī brauciens ar sniega motociklu var nešķist nekas diži ekstrēms, tā gluži nav. Nepieredzējis braucējs, pārvietojoties lielā ātrumā, var iekulties pamatīgā ķezā un sabojāt ne tikai braucamo, bet arī savu veselību.

Kad esam izvizinātas ar sniega motocikliem, dodamies sasildīties un pacienāties ar siltu zupu, lai drīz kāptu uz kvadracikliem un stūrētu atpakaļ mežā. Šis braucamais sajūtu ziņā šķiet krietni stabilāks par sniega motociklu, taču tāpat nākas nedaudz iespringt, dziļais sniegs dara savu, ātri pabraukt grūti. It īpaši, ja negribas apgāzties.

Mūsu brauciens jau sākotnēji iecerēts kā lēna pavizināšanās, tāpēc arī atteicāmies no ķiverēm. Reiz nelāgu traumu nācies gūt kādai dāmai, kas iestūrējusi kokā. Tas gan esot tikai viens šāda veida gadījums un parasti smagi kritieni nenotiek. Tomēr Edgars vairākkārt aicina būt uzmanīgiem un lieki neriskēt. Ja braucējs nepieredzējis – pārgalvība lieka.

Ja vēlies labi pavadīt brīvdienu un nedomāt par organizatoriskas dabas jautājumiem, tad droši sazinies ar atpūtas un sporta izklaides kompleksa vadītājiem un norunā konkrētu izbraucienu. «Līčkalnos» laipni sagaidīs, sniegs nepieciešamo tehnisko un drošības instruktāžu, profesionāla instruktora pavadībā izvadās pa aizraujošu maršrutu un pēc visa šā piedzīvojuma sagaidīs speciāli ierīkotā piknika vietā ar gardu zupu. Ja esi ieinteresēts, droši apmeklē «Līčkalnu» mājaslapu.

Foto un video - Diana Lelis

Mūzika - Reinis Rabenau

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu