Šokējoši foto: suņu gaļas festivāls Ķīnā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šie nav skati, kas viegli sagremojami eiropiešiem, kuriem suns ir «cilvēka labākais draugs». Taču Ķīnā, neskatoties uz protestiem, aizvadīts ikgadējais suņu gaļas festivāls. Pie tam nogalināti viņi tiek brutālā veidā - apdullināti ar āmuru un tad nožņaugti. Suņu mirstīgās atliekas tad tiek izkārtas uz āķiem un spalva nodedzināta, vēsta «Reuters».

Ķīnas dienvidu reģionā Guangi ik vasaru notiek suņu gaļas ēšanas festivāls. Lai gan Ķīnā suņu ēšanas tradīcijas ir senas, pēdējos gados arī šajā valstī tas tiek vērtēts ļoti pretrunīgi.

Taču joprojām ir daudz arī šīs prakses piekritēju.

«Kāda ir starpība ēst suņus vai citus mājdzīvniekus, piemēram, govis, cūkas un aitas,» neizpratni pauž vietējais iedzīvotājs Nings.

Vīrietis uz suņu gaļas festivālu ieradies kopā ar ģimeni, un suņu gaļu dēvē par «tradicionālu delikatesi», ko dažādos ēdienos lieliski papildinot cūkgaļa un dārzeņi.

Foto: Reuters/Scanpix

Šādas «tradicionālās receptes» festivāla apmeklētāji labprāt bauda, uzdzerot Guangi no ličī augļiem gatavotu alkoholisko dzērienu.

«Tāpat kā citiem, arī man bērnībā bija mīlulis - suns. Mēs izšķiram tos suņus, kuri ir mājas mīluļi un kuri ir suņi pārtikai.

Suņu gaļa nav mūsu ikdienas maltīte, un vairums no mums to ēd tikai dažas reizes gadā īpašos gadījumos,» stāsta vēl kāds festivāla apmeklētājs, kurš nevēlas pozēt «Reuters» fotogrāfam.

Foto: Reuters/Scanpix

Suņu gaļas mīļotāji neizpratnē par kritiku

Vairāki vietējie iedzīvotāji ārvalstu žurnālistiem sūdzas, ka mediji neizprotot viņu paražas un izplatot nepilnīgu informāciju. Sadarbībā ar citiem žurnālistiem «Reuters» pārstāvim tomēr izdodas atrast kādu vietējo vīrieti vārdā Hioa, kurš piekrīt publiski runāt un izrādīt pilsētiņu. Viņš fotogrāfu aizved uz nelielu suņu gaļas restorāniņu, kas ir pārpildīts. «Suņu gaļa ir garšīga un nāk par labu mūsu veselībai. Kāpēc Ķīnas valsts vēlas ierobežot šīs tradīcijas,» neizpratni pauda vairāki restorāna klienti.

Foto: Reuters/Scanpix

«Reuters» fotogrāfs Kims Kunghons norāda, ka

teorētiski viņu pozīciju vēl varētu saprast, taču, kad festivāla kautuvju aizkulises redzētas klātienē, domas mainoties.

«Tumšā alejā aiz vienas no suņu kautuvēm skaļi skan ievainoto suņu kaucieni. Zeme ir netīra un piesūkusies ar asinīm. Jau noslaktētos dzīvniekus krauj kaudzē turpat uz netīrās zemes,» viņš raksta. Pie tam kautuvju darbinieki ir agresīvi pret jebkuru, kurš mēģina notiekošo iemūžināt bildēs. «Mūsu virzienā skan lamas un viens no miesniekiem pat draud ar koka mietu.»

Foto: Reuters/Scanpix
Tieši šāda veida brutalitāte, suņu nehumānais nogalināšanas veids un jebkādu sanitāro normu neievērošana likusi dzīvnieku aizsardzības organizācijām arvien skaļāk iestāties pret šo «tradīciju».

Internetā jau miljoniem Ķīnas iedzīvotāju parakstījuši petīcijas festivāla aizliegšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu