Noskaidrots, kas ir Indonēzijā izskalotais jūras «briesmonis»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indonēzijā, Seramas salas krastos pagājušonedēļ tika izskalotas milzīga jūras dzīvnieka mirstīgās atliekas, kas vietējiem iedzīvotājiem radīja satraukumu, jo nebija nosakāms, kas tā ir par radību.

15 metrus garo «briesmoni» atrada 37 gadus vecais salas iemītnieks Asruls Tuanakota, kurš sākumā domāja, ka tā ir laiva.

Lai noskaidrotu radības sugu, tika nozīmēta laboratoriska ekspertīze.

Džordžs Leonards, galvenais Okeāna aizsardzības biedrības zinātnieks, atklāja medijiem, ka pūstošais radījums, visticamāk, ir plātņvalis. Par to liecina izvirzītās skeleta daļas, kas izskatās pēc bezzobu plāksnēm, ar kurām tiek filtrēta barība, raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Pūšanas gāzes vali uzpūtušas, tāpēc tas kļuvis grūti atpazīstams.

Seramas sala atrodas netālu no plātņvaļu migrācijas ceļiem, kas arī kalpo par pierādījumu tam, ka milzīgā radība ir plātņvalis.

Tiesa, miruši vaļi parasti nogrimst okeāna dibenā, kļūstot par pārtiku tur mītošajām jūras radībām. «Live Science» raksta, ka valim, iespējams, bija bakteriāla infekcija, kā rezultātā izstrādājies vairāk gāzu.

Pastāv versija, ka valis miris siltos ūdeņos, tādējādi ļaujot akumulēties baktērijām, radot gāzes, kuras uzpūtušas tā ķermeni.

Vēl viena versija pieļauj, ka valim varētu būt uztriecies kuģis un to nositis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu