Indijā skraida zili suņi

TVNET/The Guardian
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas pilsētā Mumbajā nofilmēti suņi ar koši zilu kažoku. Spilgtā, neparastā krāsa satraukusi vietējos iedzīvotājus un piesārņojuma apkarotājus, vēsta laikraksts «The Guardian».

Kad vietējie iedzīvotāji pamanīja suņus ar dīvainās krāsas kažoku, viņi piesārņojuma kontroles aģentūrai iesniedza sūdzību par rūpnīcu, kas neapstrādātus atkritumus un ražošanā izmantotās krāsas iepludinot tieši tuvējā upē. Tur bieži peldas suņi.

«Bija šokējoši redzēt, ka suņa baltais apmatojums kļuvis pavisam zils,» sacīja dzīvnieku tiesību aizstāvju organizācijas «Navi Mumbai» vadītāja Arati Čauhana. Viņa norāda, ka kādas rūpnīcas radītais ūdens piesārņojums Talodžas industriālajā rajonā ietekmējot ne tikai cilvēkus, bet arī dzīvniekus, putnus un rāpuļus.

Valdības aģentūra pagājušonedēļ apturēja uzņēmuma darbību, kad apstiprinājās, ka pie suņu kažoka krāsas mainīšanās patiešām vainojams rūpnīcas radītais gaisa un ūdens piesārņojums.

Kasadi upes krastos ir vairāki simti rūpnīcu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu