Panda Francijas zoodārzā rūpējas par šomēnes dzimušo mazuli

TVNET/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Bovalas zoodārzā Francijā šomēnes bija priecīgs notikums - 4.augustā pasaulē nāca pandas mazulis. Pandu dzimstības rādītāji ir ļoti zemi, un šī ir pirmā reize, kad Francijā piedzimis vesels pandu mazulis.

Pandu mātīte Huaņa Huaņa dzemdēja divus mazuļus, bet viens no tiem nodzīvoja mazāk nekā diennakti. Izdzīvojušais pandu mazulis piedzimšanas brīdī svēra vien 142 gramus, taču nu jau mazliet paaudzies.

Pandu mazuļi piedzimst ļoti mazi, ar aizvērtām acīm un minimālu apmatojumu. Pirmajā dzīves mēnesī parādās melnie un baltie apmatojuma laukumi. Staigāt tie sāk tikai apmēram trīs mēnešu vecumā, bet, sasniedzot pusgada vecumu, sāk ēst bambusu. Pandas aug ātri, gada vecumā sasniedzot aptuveni 40 kilogramu svaru.

Deviņus gadus vecā Huaņa Huaņa un tēviņš Dzjuaņs Dzi Bovalas zoodārzā dzīvo kopš 2012.gada. Pēc ilgām pārrunām Ķīna piekrita nosūtīt pandu pāri uz Franciju. Saskaņā ar vienošanos mazulis būs jāatdod Ķīnai, kad tas būs paaudzies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu