Veterinārārsti izglābj 25 dienas vecu zirnekļpērtiķi, kas nokritis no koka

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Veterinārārsti Kolumbijā izglābuši 25 dienas vecu zirnekļpērtiķi vārdā Olīvija. Dzīvnieks atrasts bezsamaņā, tāpēc tiek uzskatīts, ka piedzīvots kritiens no liela augstuma, ziņo aģentūra «AFP».

Veterinārārsti uzskata, ka zirnekļpērtiķis nokritis no koka un pēc tam zaudējis samaņu. Visdrīzāk Olīvijas mātei šī bijusi pirmā grūtniecība un mēdz gadīties, ka mātītes tās laikā vēl ir nepieredzējušas.

Tiek uzskatīts, ka mazulis paslīdēja un pēc tam nokrita. Visdrīzāk tas bijis nelaimes gadījums, norāda speciālisti. Olīvija nebija saņēmusi arī nepieciešamo mātes piena daudzumu, tāpēc dzīvnieka organisms bija novājināts.

Šobrīd zirnekļpērtiķa dzīvībai briesmas nedraud - par viņu rūpējas veterinārārsti, kā arī nemitīgi uzrauga dzīvnieka veselības stāvokli.

Zirnekļpērtiķi tiek uzskatīti par vieniem no veiklākajiem pērtiķiem. Savvaļā tie dzīvo tropu mežos Dienvidamerikas centrālajā daļā. Pirmos četrus mēnešus pēc dzimšanas parasti tie pavada pieķērušies pie mātes vēdera, tikai pēc kāda laika dzīvnieki sāk pārvietoties uz mātes muguras daļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu