Gulbenes novada Lejasciemā lācis postījis bišu dravas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrick Hertzog / AFP

Aizvadītajā nedēļā Gulbenes novada Lejasciemā lācis postījis bišu dravas, vēsta reģionālais medijs «Dzirkstele». Lācis vai pat vairāki lāči Lejasciema pusē pamatīgi izpostījuši vairākas bišu dravas, kuras atrodas dažu kilometru attālumā cita no citas.

Gunāra Lapkaša dravā lācis esot bijis pirmo reizi. Caunas gan ne reizi vien ir grauzušas bišu stropus. Savukārt lācis ir pamatīgi pastrādājis un izpostījis spēcīgākās bišu saimes. Ķepainis ir izlauzis sētu, vairāki stropi izsvaidīti, dažus no tiem ir centies pat vilkt prom. Bites gājušas bojā. Bitenieks uzskata, ka posta darbus paveikuši vairāki lāči.

Valsts meža dienesta Ziemeļaustrumu virsmežniecības inženieris medību jautājumos Laimonis Kļaviņš «Dzirkstelei» pavēstījis, ka lāču kļūst arvien vairāk. Lācis pavisam nesen ir bijis arī Kalnienā un Zeltiņos, kur izpostījis dravas. Viņš spriež, ka tas varētu būt viens un tas pats dzīvnieks, kas nodara postījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu