Pasaulē vecākais dzīvnieks varētu būt homoseksuāls

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

186 gadus vecs Aldabras milzu bruņurupucis vārdā Džonatans tiek uzskatīts par pasaulē vecāko dzīvnieku, savukārt savas dzīves mīlestību viņš pirmo reizi sastapa 1991. gadā. Pēc vairākiem kopdzīves gadiem dzīvnieka kopēji secinājusi, ka Džontans varētu būt homoseksuāls, ziņo «The Times».

Pēc tam, kad 150 gadu vecumā Džonatans kļuva pārāk viegli aizkaitināms un agresīvs, dzīvnieka kopēji nolēma, ka ir pienācis brīdis atrast viņam partneri. 1991. gadā Džonatans pirmo reizi iepazinās ar Frederiku - kopš tā laika abi dzīvnieki kļuva nešķirami.

Kādu dienu Frederikai tika veikta medicīniskā aprūpe un veterinārārsti tās laikā atklāja, ka dzīvnieks patiesībā ir vīriešu, nevis sieviešu dzimtas bruņurupucis, kā tas sākotnēji tika uzskatīts.

Ņemot vērā to, ka Džonatans un Frederika bija ļoti satuvinājušies, tomēr joprojām nebija radījuši pēcnācējus, Džonatana kopēji secinājuši, ka dzīvnieks patiesībā varētu būt homoseksuāls.

Atšķirt bruņurupuču dzimumus ir daudz grūtāk nekā citiem dzīvniekiem. Parasti tas tiek noteikts pēc vēdera formas un čaulas veidojuma.

Džonatans dzīvo Svētās Helēnas salā Atlantijas okeāna dienvidos. Pēdējo gadu laikā ievērojami pasliktinājusies dzīvnieka veselība - viņš zaudējis redzi un nejūt smaržas. Tomēr saimnieki norāda, ka bruņurupucim ir nevainojama dzirde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu