Atklāts ārkārtīgi rets sikspārnis ar divām galvām

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anatomia Histologia Embryologia

Zinātnieki Brazīlijā atraduši divgalvainu sikspārni – patiesībā tie ir pat divi kopā saauguši ķermeņi ar divām sirdīm, ziņo «LiveScience».

Speciālisti, kas izpētījuši sikspārņa mirstīgās atliekas, precizējuši, ka atradums ir ārkārtīgi rets – tikai trešais zinātnes vēsturē reģistrētais sikspārņu - Siāmas dvīņu eksemplārs.

«Es biju pilnībā satriekts par šo atradumu. Savā karjerā esmu redzējis milzum lielu skaitu sikspārņu, no kuriem liela daļa bijusi ar ļoti interesantām morfoloģiskām iezīmēm, taču neviens no maniem atradumiem nav bijis tik neparasts kā šie saaugušie dvīņi,» komentējis Riodežaneiro universitātes biologs Marselu Nogeira.

Anatomia Histologia Embryologia

Rakstā teikts, ka Siāmas dvīņi starp sikspārņiem ir ārkārtīgi liels retums, jo lielākoties šādi dzīvnieki nomirst uzreiz pēc dzimšanas, bet viņu mirstīgās atliekas apēd maitu putni.

Sikspārņi (Chiroptera) ir zīdītāju klases kārta. To iedala divās apakškārtās: dižsikspārņos un sīksikspārņos. Pie sikspārņu kārtas pieder vairāk nekā 1100 sikspārņu sugas (apmēram 20% no visām zīdītāju sugām), kas tiek iedalītas 18 dzimtās.

Latvijā dzīvo 15 sugas, kuras visas pieder vienai dzimtai — parastie sikspārņi (Vespertilionidae).

Sikspārņi ir vienīgie zīdītāji, kuri prot lidot (citi zīdītāji, piemēram, lidvāveres, nespēj lidot, bet tikai planēt).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu