Pasaulē vienīgajam orangutānam ar albīnismu veidos speciālu rezervātu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Dzīvnieku aizstāvji un kopēji Indonēzijā plāno izveidot piecu hektāru lielu meža rezervātu pasaulē vienīgajam zināmajam orangutānam, kurš slimo ar albīnismu, ziņo «ABC News».

Orangutāns, kuram dots vārds Alba, savvaļā tika atrasts 2017. gada aprīlī. Dzīvnieks, kuram albīnisma dēļ nepieciešama speciāla aprūpe, tobrīd bija ļoti sliktā veselības stāvoklī, kā arī cieta no parazitāras infekcijas un dehidrācijas.

Dzīvnieku kopēji ir pārliecināti, ka piecus gadus vecais orangutāns, atgriežoties savvaļā, neizdzīvotu. Šī iemesla dēļ «Borneo» orangutānu izdzīvošanas fonds aicina cilvēkus palīdzēt dzīvniekam un ziedot finansiālus līdzekļus. Lai iegādātos zemi, kur dzīvnieks varētu uzturēties, nepieciešami 80 tūkstoši ASV dolāru (66,7 tūkstoši eiro).

Foto: EPA/Scanpix

«Lai nodrošinātu, ka Alba var dzīvot brīvu un piepildītu dzīvi, mēs viņai veidosim meža rezervāta mājas, kur viņa varēs dzīvot savvaļā, tomēr būs pasargāta no cilvēku draudiem,» sacījuši fonda pārstāvji.

Piecus hektārus lielajā zemes gabalā Alba dzīvotu kopā ar vēl trīs orangutāniem, ar kuriem pēdējo mēnešu laikā viņa ir sadraudzējusies.

Foto: EPA/Scanpix
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu