Foto: Nikna lācene metas uzbrukumā, lai aizstāvētu savus bērnus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Harold Klein/Caters News Agency/Scanpix

Sieviešu dzimtes Aļaskas brūnais lācis bija tik tikko beidzis makšķerēt zivis saviem mazuļiem, kad pamanīja, ka pēkšņi viņas bērniem tuvojas kāds cits lācis. Lācene nekavējoties steidzās nevēlamo viesi aizbiedēt, ziņo aģentūra "Caters News Agency".

Kamēr lācene upē makšķerēja ēdienu priekš savas ģimenes, viņas bērni tikmēr rotaļājās krastā. Pēc neilga brīža, pamanot nevēlamo lāci, kas pamazām sāka tuvoties viņas bērniem, māte devās uzbrukumā, lai svešo dzīvnieku aizbiedētu.

Dramatisko mirkli iemūžinājis fotogrāfs Harolds Kleins, kurš atklājis, ka svešais lācis nonāca pavisam neapskaužamā situācijā, kad lācene, kura ļoti aizsargāja savus bērnus, centās viņu noķert. Jau pēc neilga brīža māte atgriezās pie saviem mazuļiem un turpināja nodarboties ar ēdiena medīšanu saviem bērniem.

Aļaskas brūno lāču vairošanās laiks ir no maija līdz jūnijam. Lācenes kopā ar mazuļu tēviem parasti ir divas dienas līdz divas nedēļas, bet pēc tam audzināšanu uzņemas vienatnē.

Piedzimstot mazuļiem, tie parasti ir ļoti nevarīgi un neaizsargāti, tāpēc māte pavada ļoti daudz laika, lai viņus apgādātu un apmācītu. Parasti bērnu un mātes kopā pavadītais laiks ir apmēram trīs gadi, tomēr nereti šajos gados mazie lācēni mirst, jo tos saplosa pieauguši lāču tēviņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu