Austrāliešus mudina vairāk ēst ķenguru gaļu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: charlieishere@btinternet.com, CC BY-SA 2.0

Zemes īpašnieki Austrālijā brīdina, ka savvaļas ķenguru skaits ir nekontrolējami palielinājies un mudina austrāliešus ēst vairāk ķenguru gaļu, vēsta BBC. 

Valdības statistika liecina, ka 2016. gadā bija 45 miljoni ķenguru, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā cilvēku skaits Austrālijā.

2010. gadā ķenguru skaits bija tikai 27 miljoni, pie straujā ķenguru skaita pieauguma tiek vainoti lietainie laikapstākļi, kas nodrošina barības vielas.

Austrālijai ir strikts regulējums attiecībā uz dzīvnieku nogalināšanu. Katram štatam ir stingri noteikumi attiecībā uz komerciālo medību atļaujām un sugu izkaušanu, pamatojoties uz to ilgtspēju.

Katru gadu izkaušana provocē divējādu reakciju, oponentiem norādot, ka nav pierādījumu, ka ķenguru skaita samazināšana nāktu par labu videi.

Nokauto dzīvnieku āda tiek izmantota pārdošanai vai eksportam. Taču to gaļa bieži vien iet zudumā pieprasījuma trūkuma dēļ.

Ņemot vērā, ka ķenguri ir Austrālijas nacionālais dzīvnieks, to gaļas ēšana ir stigmatizēta.

Daži austrālieši to saredz kā iespēju tūristiem, kas interesējas arī par emu vai krokodilu gaļu.

Adelaides universitātes profesors Deivids Patons norāda, ka cilvēkiem vajadzētu atbalstīt ķenguru izkaušanu, lai aizsargātu citas valsts ekoloģiju un izbeigtu dzīvnieku «pūšanu».

«Tā nav ķenguru vaina, ka tie ir pārmērīgā skaitā, visticamāk, ka mums gluži vienkārši ir pārāk grūti «paņemt nūju», lai tos noņemtu ātrāk no sistēmas, tādējādi novēršot iespējamo kaitējumu,» viņš teica.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu