Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Foto: Rezervāts, uz kuru migrē miljoniem tauriņu četrās paaudzēs

  • Raksts
  • Foto
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Meksikā atrodas vairāki tauriņi rezervāti, uz kurieni katru gadu migrē miljardiem tauriņu no Kanādas un Ziemeļamerikas. Pēc tālā ceļa mērošanas tie nolaižas uz priežu kokiem, lai saglabātu siltumu, ziņo aģentūra «Caters News Agency».

Ziemeļamerikas monarhi (Danaus plexippus) ir vienīgā tauriņu suga, kuri katru gadu migrē no ziemeļiem uz dienvidiem, gluži tāpat kā daudzas putnu sugas.

Ņemot vērā to, ka šo tauriņu mūža ilgums ir divi mēneši, ir nepieciešamas četras paaudzes, lai pabeigtu tālo migrāciju. Kad tauriņi ierodas rezervātā, viņi nolaižas uz priežu kokiem.

Ar apburošajām tauriņu fotogrāfijām no rezervātiem Meksikā dalījusies savvaļas fotogrāfs Silveins Kordjērs.

«Dienās, kas sākas ar saules stariem, daži no tauriņiem sāk kustēties. Parasti viņi aizlido, lai atrastu dažus ziedus un dzeramo ūdeni,» stāsta Silveins.

0 Komentāri