Foto: Izsalcis kāmītis cīnās par kukurūzas vālīti

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Notikuma vietā pieķerts kāds izsalcis kāmis, kas, izmantojot visus savus spēkus, īsā laikā noēda savvaļā augušo kukurūzu. Fotogrāfijas uzņemtas kukurūzas laukā, mazā ciematiņā Austrijā. Šajā vietā sastopami arī ļoti daudzu savvaļā dzīvojoši Eiropas kāmji. 

Savvaļas fotogrāfs Džulians Reids (Julin Rad) viena mēneša laikā vairākas reizes apmeklējis kukurūzas laukus un, guļot uz zemes, vairāku stundu garumā centās uzņemt fotogrāfijas.

Pārsvarā šie savvaļā dzīvojošie dzīvnieki barojas no sēklām, pākšaugiem, kartupeļiem, kukaiņiem un vardēm. Eiropas kāmji bieži vien tiek uzskatīti par saimniecības postītājiem, tomēr šobrīd savvaļā esošo kāmju zuduma dēļ tie ir kļuvuši par aizsargājamiem dzīvniekiem.

Pēc attēliem noprotams, ka attēlos redzamais kāmītis ir laimīgāks nekā jebkad agrāk. Viņš krīt un atkal ceļas, lai notiesātu gardo kukurūzu.

Fotogrāfs atklāj, ka kāmītim bija vajadzīgas apmēram piecas minūtes, lai notiesātu visu kukurūzu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu