Īpaši drosmīga draudzība: Vīrietis un tīģerhaizivs Bahamu salās

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Lai arī haizivis tiek uzskatītas par bīstamiem un nevēlamiem dzīvniekiem, šim vīrietim ar tām izdevies pat «sadraudzēties». Fotogrāfs dalījies ar foto attēliem, kuros redzams, kā viņam izdevies pietuvoties un pat «sasveicināties» ar vairāk nekā 4,5 metrus garu tīģerhaizivi. Fotogrāfijas zinātājiem varētu atgādināt režisora Stīvena Spīlgera populārās filmas «Jaws» reklāmas foto.

Maikls Dornelas (Michael Dornellas) aizraujas ar haizivju fotografēšanu un sauc to par savu hobiju. Viņš stāsta, ka nereti haizivs ar roku maigi jāpastumj malā, jo tā pietuvojusies pārāk tuvu viņa kamerai, vēsta aģentūra «Rex Features».

Šoreiz fotogrāfs izmantojis kasti pilnu ar ēsmu, lai pietuvotos ievērojama lieluma tīģerhaizivij Tigera pludmalē, Bahamu salās.

«Es uzņemu savas fotogrāfijas, kad nirstu, un es tās uzņemu, jo esmu ļoti pacietīgs, saprotu dzīvniekus, ar kuriem strādāju, un izpelnos viņu uzticību, lai man ļautu tiem pietuvoties,» stāsta drosmīgais Maikls. «Es ievelku ļoti dziļu elpu un palieku ļoti mierīgs, lai paildzinātu laiku, ko pavadu zem ūdens. Mani lēnie sirdspuksti un mierīgā klātbūtnē ļauj mierīgi atrasties haizivju tuvumā.»

Fotogrāfs norāda, ka haizivis ir jāciena. Tās neesot pelnījušas savu bīstamo dzīvnieku baismīgo reputāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu