Ievērojamās krokodilu fermas Taizemē: No dzīvnieku audzēšanai līdz «Birkin» somiņām

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taizemē atrodas vienas no pasaulē lielākajām krokodilu fermām, kur tūristi var vērot, kā ievērojamie rāpuļi zviln saulītē, košļā vistas gaļu un peld smaragda zaļos baseinos, ziņo aģentūra «Reuters». «Sri Ayuthaya» krokodilu ferma ir viena no Taizemē lielākajām un tā darbojas jau 35 gadus.

Apmēram 1,2 miljoni krokodilu tiek turēti vairāk nekā tūkstoš dažādās Taizemes fermās. Dažas no tām ir aprīkotas ar kautuvēm un miecētavām, lai ražotu luksusa produktus.

«Mēs esam viss vienā ferma, kas sniedz darbu cilvēkiem un rada ienākumus valstij,» sacījis «Sri Ayuthaya» fermas, kurā mitinās apmēram 150 tūkstoši krokodilu, īpašnieks Vičians Ruangnets.

Šī ferma ir reģistrēta Konvencijā par apdraudētu savvaļas dzīvnieku un augu sugu starptautisku tirdzniecību (CITES), tāpēc legāli ir iespējams eksportēt produktus, kas veidoti arī no kritiski apdraudētajiem Siāmas krokodiliem.

«Mēs darām visu - no krokodilu audzēšanas līdz to kaušanai, miecēšanai un to produktu eksportēšanai,» sacījis Vičians.

Krokodila ādas produkti ietver zīmola «Birkin» rokassomas, kas tiek pārdotas par 80 tūkstošiem bātu (vairāk nekā divi tūkstoši eiro), kā arī krokodila ādas uzvalkus, kas maksā apmēram 200 tūkstošus bātu (5,1 tūkstotis eiro), atklāj fermas īpašnieks.

Savukārt krokodilu gaļa tiek pārdota par apmēram 300 bātiem kilogramā (7,7 eiro), bet rāpuļu žultis un asinis tiek pārveidotas par tabletēm, jo tiek uzskatīts, ka tās uzlabo veselību.

Šīs nozares ieņēmumi pamazām krītas. 2016. gadā krokodila ādas eksporta ieņēmumi samazinājušies par vairāk nekā 60%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu