Foto: Ķepaiņi un murrātāji pulcējas dzīvnieku izstādē «PetExpo»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/Apollo

18. un 19. martā Ķīpsalas izstāžu hallē norisinās starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde «PetExpo 2017».

Katru izstādes dienu par labākā titulu cīnās apmēram 1600 suņi, kopā vairāk nekā 3000 ķepaiņu no 14 valstīm. Viskuplākajā skaitā ir suņi no Latvijas, ievērojams skaits arī no Somijas, Krievijas un Igaunijas. Uz izstādi ieradušies ķepaiņi pat no Spānijas, Itālijas, Čehijas un pirmo reizi arī no Indijas!

Divu dienu laikā Ķīpsalā varēs apskatīt 231 šķirni – arī tādas retas kā saluki jeb persiešu vējasuns azavaku un japāņu cīņu suni tosu. Turklāt aplūkojama virkne arī jaunizveidotu šķirņu – Terceiras bārdainais suns, Bohēmijas aitusuns un citas, kurām vēl priekšā garas šķirnes atzīšanas procedūras.

Bet murrātāju fani var vērot spraigas sacensības, kurās kopumā piedalās vairāk nekā 400 kaķu, kuri pārstāv 26 šķirnes. Starp būs Latvijā ļoti reti sastopamie Turcijas Angoras kaķi, burmillas un arī Birmas kaķi, savukārt īpaši kuplā skaitā ir jau iemīļotie – augumā lielie Menas jenotveidīgie kaķi. Izstādes apmeklētāji var vērot kaķu ekspertīzi un ieklausīties ekspertu stāstījumā gan par šķirnēm, gan par katru kaķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu