Foto: Reti sastopamie jūrasūdri Kalifornijas piekrastē bauda rīta saulīti

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Šīe piemīlīgie jūrasūdri šķiet pavisam atslābinājušies. Fotogrāfs Mario Nonaka šos reti sastopamos un maz pētītos dzīvniekus pamanījis «Morro» līča ostā Kalifornijā.

Jūrasūdri ir reti sastopama ūdru suga, taču Kalifornijas «Morro» līcis ir viena no tām vietām, kur tie mājo. Fotogrāfs aģentūrai «Rex Features» stāsta, ka jūrasūdri šī līča ostu izmanto, kā patvērumu no spēcīga vēja.

«Es zināju, ka «Morro» līcī jūrasūdri ir sastopami, taču negaidīju, ka tie būs redzami ostā,» stāsta fotogrāfs. «Lielākā daļa šo ūdru bija mātītes ar saviem mazuļiem.»

Piekrastēs ūdri medī gliemenes, mīdijas un krabjus. Nonaka stāsta, ka pēc tam, kad bija paēduši, viņi atpūtās, baudot rīta sauli.

«Jūrasūdri ir ļoti sociāli dzīvnieki, viņi ir ļoti aktīvi. Pēc tam, kad kādu brīdī ir atpūtušies, viņi meklē draugu, ar kuru kopā spēlēties,» stāsta fotogrāfs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu