Graciozi un spēcīgi dzīvnieki: Savvaļas mustangu iespaidīgā cīņa par varu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Mustangi ir savvaļā dzīvojoša zirgu šķirne, kas laika gaitā izveidojusies, krustojoties ar citām šķirnēm. Pārsvarā mustangi dzīvo nelielos baros, taču katrā no šiem bariem ir viena alfa jeb galvenais ērzelis, kas aizsargā pret ienaidniekiem.

Britu fotogrāfs Džons Džoiss (John Joyce) uzņēmis iespaidīgas fotogrāfijas ar savvaļas zirgu kautiņu ASV štatā Vaiomingā, ziņo aģentūra «Rex Features».

Fotogrāfs stāsta, ka abu spēcīgo dzīvnieku ievērojamā cīņa ilgusi apmēram 44 sekundes. Pārējo mustangu klātbūtnē tie pēkšņi sākuši kauties, stāvot uz pakaļkājām un kožot viens otram ar zobiem.

«Kautiņš bija daļa no cīņas par augstāko varu, lai saprastu, kurš ir ganāmpulka un ķēvju karalis,» par redzēto stāsta Džoiss.

Amerikas Savienotajās valstīs dzīvo vairāk nekā 30 tūkstoši savvaļas mustangu zirgi. Vairāk nekā puse no tiem dzīvo Nevadas štatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu