Foto: Vientuļš polārlācis uz ledus Norvēģijas jūrā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Šis leduslācis jeb polārlācis no tāluma izskatās pavisam neliels, tomēr patiesībā tas sver apmēram 200 kilogramus. Fotogrāfs Deivids Kotrans šo dzīvnieku pamanījis no gandrīz piecu kilometru attāluma, vēsta aģentūra «Rex Features».

Leduslāči lielāko daļu savas dzīves pavada, pārvietojoties pa ledu. Lai arī šie lāči var peldēt arī ļoti aukstos ūdeņos, pie barības, kas visbiežāk ir roņi, iespējams tikt turpat no ledus.

Fotogrāfs Deivids Kotrans atklājis, ka šis lācis bija tik tikko pabeidzis mieloties ar savu medījumu, kas visticamāk bijis tieši ronis.

«Ir patiesi liels prieks skatīties tālumā uz tukšu okeānu un ledu, un pēkšņi pamanīt 200 kilogramus smagu zīdītāju,» stāsta fotogrāfs. «Polārlāči ir ledus radības, viņiem daudz labāk patīk būt uz ledus nekā krastā, un uz jūras ledus viņi var atrast un veiksmīgi nomedīt sev ēdienu.»

Lai arī ledus lācis no tāluma izskatījies kā vientuļnieks, dzīvošana vienatnē šiem dzīvniekiem ir raksturīga. Attēli uzņemti Kanādas Nunavatas teritorijas Norvēģijas jūrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu