Iespaidīgi tuvplāni: Vaboles, kas izskatās pēc bokseriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rex Features / Vida Press

Cilvēkiem parasti nav vēlēšanās detalizēti pētīt kukaiņu izskatu, taču, ja ieskatās visai cieši, var atklāties pavisam neparasts skats.

Piemēram, veidojot makrofotogrāfijas ar vabolēm, 56 gadus vecais fotogrāfs Havjērs Ruperess (Javier Rupérez) visai skaidri saskatīja, ka to taustekļi ļoti atgādina boksa cimdus.

Attēlā redzamie kukaiņi ir sarkanās palmu vaboles, un viņu «piedzīvojumi» iemūžināti fotogrāfa dzimtajā pilsētā Almaharā, Spānijā.

«Fotogrāfijas uzņemtas, izmantojot ekstrēmu makrofotogrāfijas tehniku. Lai uzņemtu vienu fotogrāfiju, nepieciešami 100 līdz 200 kadri, starp katru kadru nedaudz pabīdot kameru,» skaidrojis Ruperess.

Sarkanās palmu vaboles cēlušās tropiskajā Āzijā, bet mūsdienās izpletušās arī Āfrikā un Eiropā, lielākoties Spānijā, Francijā, Maltā un Itālijā.

Tās var sasniegt četru centimetru garumu, un tiek uzskatītas par kaitīgu sērgu – vaboles palmās izgrebj tik lielus caurumus, ka faktiski nogalina šos kokus.

Fotogrāfs piebilst, ka attēlā redzamie kukaiņi ir tēviņi, un to iespējams noteikt pēc īpašajiem matiņiem uz knābja formas izvirzījuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu