Foto: Neparasta meitene, kas jāj govs mugurā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News / Scanpix

Kad 11 gadus vecajai Hannai Simpsonei vecāki pateica, ka nepirks zirgu, jo tas ir pārāk dārgi, viņa nolēma, ka vēlmei jāt ar roku neatmetīs. Tāpēc Hanna izvēlējās tuvāko pieejamo jājamlopu – gotiņu.

Tagad jaunzēlandiešu meitenei ir 18 gadi, un Šveices brūnaļa Lailaka ir viņas «labākā draudzene», un izjādes govs mugurā ir ne tikai pašas Hannas, bet arī Inverkargilas pilsētas iedzīvotāju izklaide.

«Toreiz Lailakai bija tikai seši mēneši, bet arī es pati biju vēl sīkaļa. Pirms tam es biju jājusi tikai ar poniju un vienreiz ar aitu, bet ar gotiņu mēs uzreiz atradām kopīgu valodu,» vietējiem medijiem stāstījusi meitene.

Tagad abas ir tā satrenējušās, ka Lailaka ar jātnieci mugurā var pārlēkt 1,4 metrus augstam šķērslim, tomēr tikai tad, kad pati jūtas tam gatava.

«Lailaka ir govs, un es nevaru no viņas prasīt tādu pašu uzvedību kā no zirga. Turklāt pēc rakstura viņa ir visai melanholiska, tāpēc uz lēkšanu reizēm nākas pamatīgi paskubināt,» klāstījusi Hanna.

Sākumā meitene centusies govi apsedlot ar zirgu sedliem, taču tas nav bijis pārāk veiksmīgi, tāpēc tagad viņa jāj uz kailas muguras. Protams, viņa bieži nokritusi, bet aizrautīgo meiteni tas nav apturējis.

Hanna centusies jāt arī ar citām govīm, taču tās nav izrādījušas nekādu entuziasmu. Līdz ar to, pēc meitenes vārdiem, Lailaka ir «ļoti īpaša govs». Un kā pret ļoti īpašu govi viņa arī attiecas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu