Video: Žņaudzējčūska piedzemdē sešus glumus čūskulēnus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Lūk, pierādījums, ka visas čūskas nedēj olas. Unikālā video redzams, kā žņaudzējčūsku mammai piedzimst divi no sešiem glumiem un visnotaļ piemīlīgiem čūskulēniem.

Video, ko savā «Facebook» kontā publicējis lietotājs «Reptile Collective», aprakstā minēts, ka vienmēr ir jauki pieredzēt jaunas dzīvības rašanos.

«Jā, visi čūskulēni izdzīvoja un ir sveiki un veseli. Paldies visiem par interesi,» komentēja «Reptile Collective».

Speciālisti stāsta, ka smilšu žņaudzējčūskas ir brīnišķīgi dzīvnieki, jo tās ir diezgan mazas un pret cilvēkiem izturas ļoti toleranti, tomēr daudzi ir neizpratnē par to, kāpēc šī čūska nedēj olas, kā visas pārējās.

«Savās domās es esmu atlaidusi no darba daudzus sākumskolu skolotājus, kas bērniem ir iemācījuši, ka visas čūskas dēj olas,» komentēja Britānija Hučkrafta.

Patiesībā tikai 70 procenti no pasaules čūskām dēj olas. Šīs čūskas parasti dzīvo siltāka klimata apstākļos, savukārt tās, kas mīt vēsākās vietās, parasti ir dzīvdzemdētājas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu