Antilopju mazulis domā, ka «Hyundai Tucson» ir viņa mamma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Internetā plašu popularitāti iemantojis video sižets, kurā redzams, kā antilopju mazulis «Hyundai Tucson» automašīnu noturējis par savu mammu – viņš auto seko aptuveni septiņu kilometru garumā un pat cenšas piezīsties mašīnas riepām.

Video internetā publicējuši Zahīrs un Asma Ali, kuri viesojušies «Kgalagadi Transfrontier» dabas parkā Dienvidāfrikas Republikā.

Kā noprotams, mazulis ir nošķīries no bara un instinktīvi seko lielākajam kustīgajam objektam savā tuvumā.

Abi tūristi pastāstījuši, ka nevēlējušies pieļaut nelaimi un centušies mazuli virzījuši atpakaļ pie bara, kas rezultātā viņiem arī izdevies – antlopēns pēc pamatīga skrējiena ticis atpakaļ pie īstās mammas.

Katru gadu pasaulē piedzimst aptuveni pusmiljons antilopju, un gatavas pastāvīgi iet un skriet viņas ir jau dažas minūtes pēc nākšanas pasaulē.

Par antilopēm sauc dažādu Āfrikas un Eirāzijas sugu pārnadžus, kas pieder pie dobradžu dzimtas (Bovidae). Tās kopā neveido vienotu taksonomisko vienību. Šis vārds tiek izmantots samērā brīvi, pie antilopju grupas parasti pieskaitot visas tās sugas, kas nav nedz aitas, nedz kazas, nedz vērši. Kopumā tās ir apmēram 90 sugas, kas iedalītas 30 ģintīs. Lielākā daļa no šīm sugām mājo Āfrikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu