Indonēzijā cilvēki glābj krastā izskalotus vaļus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Indonēzijas piekrastē karavīri un brīvprātīgie iedzīvotāji veica neparastu glābšanas operāciju - ar rokām stūma atpakaļ jūrā sešus krastā izskalotus kašalotus, izglābjot tos no drošas nāves, vēsta CNN. Diemžēl visus neizdevās glābt, un četri no desmit vaļiem gāja bojā.

Nav zināms, kā lielie jūras iemītnieki nonāca tik tuvu krastam.

Pavisam Ačehas piekrastē Indonēzijā bija izskaloti desmit kašaloti. Trīs no tiem nomira pludmalē, bet vēl viens pēc izglābšanas nolēma atgriezties atpakaļ seklajā ūdenī pie pārējiem sugasbrāļiem, kur diemžēl gāja bojā.

Pasaules Dabas fonda (WWF) Indonēzijas nodaļas pārstāvis Dvi Arjo Tjiptohandono pauda bažas, ka seši izglābtie dzīvnieki varētu mēģināt atgriezties pie mirušajiem sugasbrāļiem, no jauna riskējot ar dzīvību.

Indonēzijā šogad krastā izskaloti vismaz 30 dzīvnieki - tai skaitā vaļi, delfīni un valzirgi. Visbiežākie iemesli ir jūras dzīvnieku vecums, slimības un ievainojumi, kā arī vienkārša nomaldīšanās.

«Stiprās sociālās saites dažu vaļu sugu vidū noved pie masveida izskalošanām krastā,» skaidro labdarības organizācija «Project Jonah». «Vispirms krastā nonāks viens vai divi vaļi. Šie dzīvnieki signalizēs par briesmām, un citi vaļi no viņu bara centīsies palīdzēt vai piepeldēs tuvāk krastam.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu