Lāči kreņķējas. Vajadzīgi saldumi!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dzīvnieku patversmē «Mežavairogi» divas lācenes pamodušās no caurā ziemas miega. Lācenes Māra un Laima pamodās pēc divu nedēļu gulēšanas un nu ir kreņķīgas. Doties garajā ziemas miegā lielajiem dzīvniekiem palīdz našķi – burkāni, āboli, ievārījums. «Mežavairogi» aicina dzīvniekiem ziedot pāri palikušos augļus un dārzeņus.

Mitrā, drēgnā laikā mūsu platuma grādos lāčus moka bezmiegs, tāpēc lāceņu pamošanās nav nekas neparasts, skaidro patversmes pārstāve Sandra Švarca. Samiegojušies, mazliet sanervozējušies lāči uzēd kaut ko saldu, nomierinās un iemieg. Gluži kā cilvēki!

«Ja kādam mājās ir nostāvējusies kāda ievārījuma burciņa, lāči gluži kā mazi bērni priecātos par iespēju uzēst ievārījuma maizi,»

saka Švarca. Viņa saka, ka lāči ziemā mēdz ik pēc laika pamosties. Tie padzeras un atgriežas migā.

Ķirbji, kāpostu lapas, kartupeļu mizas un burkāni noderētu lauksaimniecības dzīvniekiem – zirgiem, ponijam, govīm, kazām un aunam. «Mežavairogos» ir ap 100 suņu un ap 90 kaķu, varētu teikt, lauku kaķu kolonija. Kaķi pa dienu staigā pa pļavām un laukiem, bet vakarā atgriežas siltumā. Klasisku mājas kaķu ir mazākums.

«Mežavairogos» mājvietu raduši arī tādi eksotiski dzīvnieki kā degunlāči, kas ieceļojuši no Dienvidamerikas un šobrīd dzīvo iekštelpās. Rudie nelielie lāči – gardeguņi snauduļo. Ir viens jenotsuns vārdā Ješka, gulbji, zosis un pūces.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu