Toronto piedzimis retas sugas degunradzis

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Splash

Toronto piedzimis retas sugas degunradzis. Palikuši aptuveni 3500 šīs sugas pārstāvju savvaļā, pārējie izmiruši jau 20. gadsimta sākumā, vēsta «VidaPress».

Vienradzītis piedzimis savai trīspadsmit gadus vecajai mātei Ašakiranai un 14 gadus vecajam tēvam Višnu. Ašakirana gaidīja mazuli sešpadsmit mēnešus. Beidzot šīs nedēļas sākumā Toronto zoodārzs nāca klajā ar priecīgajām ziņām, vēstot, ka piedzimstot degunradzis svēris aptuveni 63 kilogramus.

Toronto zoodārza zīdītāju kuratore Marija Franke medijam «CBC Toronto» norādīja, ka dzemdības bija «ārkārtīgi aizraujošas», ņemot vērā, ka šī suga savvaļā ir tik reti sastopama. «Tas ir liels notikums! Tas ir brīnišķīgi,» viņa teica, piebilstot, ka visā pasaulē degunradži ir īpaši aizsargājami, jo tie ir reti sastopami.

«Svarīgi izglītot sabiedrību par viņu stāvokli un darīt visu, lai apturētu populācijas lejupslīdi,» teica zoodārza pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu