Iepazīsties ar nebēdnīgo pandu mazuli no Francijas!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Pagājušā gada augustā Parīzes zooloģiskajā dārzā «Zoo de Beauval» pirmo reizi piedzima milzu pandas mazulis Jans Mengs, kas nu ir sasniedzis piecu mēnešu vecumu. Aicinām ieskatīties «VidaPress» fotogalerijā un apskatīt, kā izaudzis mazais pandulēns.

Burvīgais mazulis dzīvo kopā ar vecākiem speciālā iežogojumā. Kopš pandu mazulis iemācījās staigāt pagājušā gada novembrī, viņš ir sācis iepazīt tuvāko apkārtni.

Zoodārza kopēji stāsta, ka mazulis ir bezbailīgs un pārvar šķēršļus bez vilcināšanās, turklāt kāpj uz visa, ieskaitot savu māti. Zoodārza apkalpes komanda pilnībā atjaunojusi pandu biotopa iekštelpas, lai radītu drošu un interesantu vidi pandu mazulim. Viņi izbūvēja arī koka kāpšanas konstrukciju, kam pievienoja akmeņus, pa kuriem pandiņa var kāpelēt.

Pandu mazulis tika nosaukts par godu Francijas pirmajai lēdijai Brižitai Makronai un Ķīnas amatpersonām.

Jans Mengs lielākoties pavada laiku ar savu mammu, kas viņu joprojām zīda. Taču viņš sācis arī našķoties ar bambusiem, kas drīz būs viņa ēdienkartes galvenā sastāvdaļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu