LVM tiešsaistes kamerās vērojama klinšu ērgļa rosība

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lvm.lv

AS «Latvijas valsts meži» (LVM) mājaslapas sadaļā «Kameras» vērojami notikumi gan purvā, gan ērgļu ligzdās. Jau kopš janvāra sākuma kamerās redzams klinšu ērglis (Aquila chrysaetos), kas regulāri apmeklē ligzdu, nesdams uz to priežu zarus.

«Klinšu ērgļi ir nometnieki un uzturas ligzdas tuvumā visu gadu. Saules gaisma joprojām nav pietiekama, tāpēc kameras darbojas ar pārtraukumiem, taču dienas kļūst garākas un drīz kameru darbība atjaunosies,» stāsta LVM vecākais vides eksperts Uģis Bergmanis.

Klinšu ērglis ir viena no retākajām plēsīgo putnu sugām Latvijā, pie mums ligzdo līdz desmit pāru. Latvijā šīs sugas skaits lēnām pieaug, tie ligzdo lielu purvu tuvumā – vecos kokos uz purva salām un pussalām. To pamatbarība ir purvos ligzdojošie putni – rubeņi, kuitalas, pīles, ka arī dažādi zīdītājdzīvnieki kā stirnu, lapsu, āpšu un jenotsuņu mazuļi un zaķi, caunas.

LVM vides izglītības un izpētes projekta «Putni un zvēri purvā» ietvaros ikvienam ir iespējams tiešsaistē vērot pārmaiņas dabā un sekot līdzi putnu un zvēru aktivitātēm vienā no Latvijas ziemeļaustrumu reģiona purviem.

Notikumiem klinšu ērgļu ligzdā sekojiet mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu