Dramatiska cīņa par pusdienām: haizivis un putni uzbrūk sardīņu baram

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Sardīnes garšo ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem, turklāt ne tikai ūdens iemītniekiem, bet arī putniem. Fotogrāfam Alenam Valkeram Dienvidāfrikā izdevies iemūžināt dramatiskus mirkļus - fotogrāfijās atainots, kā par maltīti cīnās haizivis un sullas.

Lai pasargātu sevi, sardīnes ūdenī mēdz peldēt lielos baros, savukārt citiem dzīvniekiem tā ir izdevība tikt pie kārtīgas maltītes. Peldēšana baros ir sardīņu aizsardzības mehānisms, jo vientuļām zivīm ir daudz lielāka varbūtība tikt apēstām.

Ūdens dzīlēs uzņemtajos attēlos redzams, ka par sardīnēm cīnās gan haizivis, gan sullas. Putni nirst zem ūdens, lai sagrābtu maltīti, savukārt haizivis uzbrūk pielavoties.

Tā dēvētais sardīņu skrējiens (sardine run) Dienvidāfrikā notiek katru gadu no maija līdz jūlijam. Tā laikā miljoniem sardīņu pārvietojas uz ziemeļiem gar Dienvidāfrikas austrumu krastu.

Sardīņu lielākie draudi ir delfīni, haizivis, putni (galvenokārt sullas), kā arī vaļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu