Īsta draudzība: viņa Āfrikā izglāba nobijušos suni un devās raibā ceļojumā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

2015. gadā Sāra Ortine Liona no savām mājām Spānijas pilsētā Barselonā devās uz gadu strādāt Zambijā. Tur viņa iepazinās ar Džindžeru, suni, kas kopā ar vēl dažiem dzīvoja šimpanžu rezervātā.

«Jau pašā sākumā man viņa ļoti iepatikās. Es domāju, tas bija tāpēc, ka viņa man atgādināja vienu no manas ģimenes suņiem Barselonā,» stāsta Sāra. Arī Džindžerai nekavējoties iepatikās jaunā sieviete - suns sekoja viņai visur. «Es katru dienu gāju uz dažādiem korpusiem un pavadīju visu dienu, pētot šimpanzes. Viņa man vienkārši nāca līdzi,» stāsta Liona, piebilstot, ka naktīs suns vienmēr ieritinājās viņai blakus.

Lai arī Sārai pēc gada vajadzēja doties atpakaļ uz mājām, abas ar Džindžeru bija ļoti satuvinājušās. Drīz vien viņa tomēr devās atpakaļ uz Zambiju, lai sameklētu suni. Atgriežoties rezervātā, Sāra saprata, ka Džindžeras tur vairs nav. Cilvēki, kuriem viņa jautāja par pazudušo suni, sacīja, ka tādu te nemaz nav, bet viņa izmisīgi turpināja meklēt.

Rezervāta otrā malā Sāra beidzot atrada meklēto un saprata, ka suns ir tik ļoti pārbijies, ka nevēlas viņai pat tuvoties. Džindžeras māsa Flora nebija nekur tuvumā.

«Vēlāk uzzināju, ka uzņēmuma teritorijā bija ielauzies zaglis, kas centies nozagt benzīnu no tur esošajām automašīnām. Flora bija liels, drosmīgs suns, tāpēc viņa centās pasargāt teritoriju un sāka riet. Diemžēl zaglis suni nosita,» stāsta Sāra.

Šoreiz sieviete bija nolēmusi Džindžeru vairs nepamest, tāpēc adoptēja to, un abas devās ceļojumā pa Āfriku. Sāra kopā ar savu jauno mīluli sēdās mašīnā un sāka ceļojumu pa Zambiju, Botsvānu, Zimbabvi un Malāvi.

Sākumā Džindžera bija ļoti bailīga un tramīga, tomēr laika gaitā atkal atguva pārliecību un kļuva par laimīgu, rotaļīgu suni. Džindžera kopā ar saimnieci devās dažādos pārgājienos un pat izmēģināja dažādas ūdens aktivitātes.

Lai arī Liona ir ļoti priecīga, ka var apceļot Āfriku kopā ar savu četrkājaino mīluli, pa ceļam abas saskārās arī ar apgrūtinājumiem. Lielas grūtības ir pasargāt Džindžeru no citiem cilvēkiem.

«Āfrikā 99% cilvēku ienīst suņus. Kad izej uz ielas, cilvēki cenšas viņiem iespert un met ar akmeņiem,» sacīja Liona, kura šobrīd ar Džindžeru devusies atpakaļ uz Barselonu, taču drīzumā Āfrikā plāno izveidot bezpeļņas organizāciju, kas palīdzētu vietējiem suņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu