Apburoši kadri: rotaļīga jūras lauva spēlējas ar jūras zvaigzni

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Britu jūras biologs Deivids Robinsons ceļojuma laikā pa Dienvidu Lejaskalifornijas štatu Meksikā uzņēmis apburošus kadrus. Zemūdens attēlos iemūžināts, kā rotaļīga jūras lauva spēlējas ar jūras zvaigzni un citiem nirējiem.

«Tā bija uzmundrinoša siena. Kopā ar vēl trīs draugiem es viesojos Lapasas pilsētā, kas atrodas Meksikā, un mēs nolēmām pavadīt dienu, nirstot kopā ar Kalifornijas jūras lauvu koloniju,» stāsta Deivids.

«Dažas no jūras lauvām vēl bija salīdzinoši jaunas, tāpēc uzvedās rotaļīgi. Jūras lauvas «draudzējās» ar mums visas dienas garumā un, lai arī ūdens bija ļoti auksts, mēs izbaudījām katru mirkli.»

Jūras lauvu mazuļi uzvedās ļoti drosmīgi - centās satvert nirēju pleznas, kā arī uz akmeņiem gulošās jūras zvaigznes, lai spēlētos ar tām. Dažbrīd dzīvnieki jūras zvaigznes atlaida vaļā, lai pēc tam tās atkal noķertu.

Jaunā jūras lauva rotaļīgi peldēja apkārt jūras zvaigznei tā, it kā apzinātos, ka biologs šos mirkļus iemūžina fotogrāfijās.

Kalifornijas jūras lauvas ir sabiedriski dzīvnieki, kas dzīvo kolonijās. Arī pret cilvēkiem šie dzīvnieki izturas draudzīgi, tomēr ir reģistrēti arī daži gadījumi, kad jūras lauvas sakož peldētājus, cenšoties pasargāt savu teritoriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu