Savvaļas parkā Anglijā piedzimis melnais degunradzis

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/Scanpix

31. janvārī «Port Lympne Reserve» savvaļas parkā Kentā, Anglijā, pasaulē nāca melnā degunradža mazulis, ziņo ārvalstu mediji. Ņemot vērā to, ka šī degunradžu suga ir apdraudēta, dzīvnieka piedzimšana tiek uzskatīta par būtisku notikumu.

«Mēs visi esam ļoti priecīgi, ka pulkam ir pievienojies vēl viens melnais degunradzis,» patīkamos jaunumus komentējuši savvaļas parka pārstāvji. «Jaundzimušais ir veselīgs, stiprs, kā arī jau tagad sācis spēlēties un izzināt apkārtni. Degunradža mammai Solio šis ir pirmais mazulis, un viņai viss izdodas fantastiski.»

Šobrīd gan ir pārāk auksts, lai degunradžus varētu laist ārā, tomēr, kad kļūs siltāks, mazulis varēs aplūkot arī savvaļas parka apkārtni.

Jaundzimušais ir otrais degunradzis, kas 2018. gadā piedzimis «Port Lympne Reserve» parkā, kur kopumā dzimuši 40 degunradži.

Savvaļā melnie degunradži dzīvo Āfrikas austrumu un centrālajās teritorijās. Pēc grūtniecības perioda mazuļi kopā ar māti kopā paliek apmēram divus gadus, līdz piedzimst nākamais mazulis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu