Ķīpsalā notiks dzīvnieku izstāde «PetExpo 2018»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 17. un 18. martā Ķīpsalā notiks pavasara lielākā dzīvnieku izstāde «PetExpo 2018», kas šogad vienuviet pulcēs vēl vairāk suņu un kaķu, turklāt arī retu šķirņu pārstāvjus. Līdzās ķepaiņu skaistuma sacensībām un gudrības demonstrācijām pirmo reizi Latvijā notiks arī grūmeru jeb suņu frizieru sacensības!

«Lai arī ziema šogad mūs lutina ar sniegu, aicinām ziemas prieku baudīšanas laikā iegriezties arī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, kur divas dienas būs iespēja vērot aizraujošu dzīvnieku pasauli. Pirmo reizi apmeklētāji varēs vērot darba procesā suņu frizierus, kuri sacentīsies par labākā grūmera nosaukumu,» stāsta Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece.

Teju 4000 suņu

Divās izstādes dienās par labākā titulu Ķīpsalā sacentīsies nu jau gandrīz 4000 suņu no 16 valstīm. Spēj tik visus apskatīt – kopā 236 šķirnes! To vidū būs arī ļoti reti sastopamas šķirnes – aitu līdzinieks komondors, spāņu kurts, Ardēnu buvjē, virkne tādu franču aristokrātu veidoto šķirņu kā Arjēžas putnusuns un Normandijas Artuā basets, kā arī medību suņi, piemēram, vācu selekcionētais Minsterlandes mazais putnusuns.

Vissīvākā cīņa par labākā šķirnes pārstāvja titulu notiks starp miniatūrajiem šnauceriem, Džeka Rasela terjeriem, basendžiem, punduršpiciem, angļu kokerspanieliem, Kavaliera karaļa Čārlza spanieliem, mopšiem, kā arī labradoras retrīveriem un vipetiem. Šos un visus citus suņus ringos vērtēs 12 eksperti no Zviedrijas, Krievijas, Horvātijas, Nīderlandes, Spānijas, Portugāles, Itālijas, Serbijas, Francijas un Lietuvas.

Paralēli sacensībām 17. un 18. martā «PetExpo 2018» apmeklētāji varēs vērot arī paraugdemonstrējumus suņu sportā un paklausībā, šķirņu demonstrācijas un vēl citus izklaidējošus šovus. Pilna pasākumu programma jau drīzumā tiks publicēta izstādes mājaslapā: www.petexpo.lv

Jaunums – suņu frizieru sacensības!

Pirmo reizi Latvijā izstādes «PetExpo 2018» pirmajā dienā, 17. martā, notiks suņu frizieru jeb grūmeru sacensības, kuras vērtēs kompetenta žūrija no Spānijas un Beļģijas. Frizieri rādīs savas prasmes dažādās sacensību kategorijās – gan cērpamo suņu sagatavošanā, gan plūcamo, kad vilna ar īpašu paņēmienu tiek noplūkta. Visiem interesentiem būs iespēja salīdzināt modeļa attēlu konkursa sākumā un tā noslēgumā. Izmaiņas būs iespaidīgas!

Saņem padomus suņu audzināšanā un kopšanā!

Ikviens interesents būs laipni gaidīts 20 kinoloģisko kluba ekspozīcijās aprunāties ar dažādu suņu šķirņu speciālistiem. Būs gan Latvijas Vācu aitusuņu klubs, gan dekoratīvo suņu klubs, gan sanbernāru, rotveileru, kurtu, pekiniešu un japāņu hinu, pūdeļu, terjeru, Šveices kalnusuņu klubs un vēl citi. Apmeklētājiem tā būs iespēja saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem, uzzināt par esošajiem vai gaidāmajiem kucēnu metieniem, ja kāda šķirne ir kļuvusi īpaši mīļa. Turklāt Jauno Hendleru skolas stendā īpaši gaidītas būs ģimenes ar bērniem, kuri vēlas apgūt prasmi, kā piedalīties izstādēs ar suni.

Vairāk nekā 400 kaķu

Kaķu mīļi abās izstādes dienās varēs vērot sacensības, kurās piedalīsies kopumā vairāk nekā 400 kaķu. Turklāt no visām 34 šķirnēm, kuras varēs redzēt «PetExpo 2018», būs arī tādas Latvijā ļoti reti sastopamas šķirnes kā regdoli, Bombejas kaķi, Svētās Birmas kaķi un Norvēģijas meža kaķi. Skaistos un dižciltīgos kaķus vērtēs pieci eksperti no Itālijas, Krievijas, Vācijas un Lietuvas.

Izstādē notiks specializētie ringi gan sterilizētiem kaķiem, gan kaķēniem un pieaugušajiem minčiem. Vēl bez tā būs arī zilās krāsas kaķu šovs, kurā piedalīsies dažādu šķirņu kaķi, kurus vieno krāsa, sprogaino kaķu šovs, kurā sacentīsies trīs dažādu šķirņu kaķi, kā arī reto kaķu šķirņu šovs.

Mazi un lieli mīļdzīvnieki

Ik gadu izstāde «PetExpo» dzīvnieku draugus priecē ar iespēju vienuviet apskatīt gan suņus un kaķus, gan arī citus mīļdzīvniekus. Šis gads nebūs izņēmums! Truši, poniji, alpakas, jūrascūciņas, kāmji, žurciņas, degu, šinšilas, vistas un gaiļi, kazas un cūciņas, papagaiļi un pat putnu zirnekļi, simtkāji, tūkstoškāji un citi rāpuļi. Ņemiet līdzi bērnus un iepazīstiet mājas mīluļu pasauli! Turklāt bez papildu maksas būs pieejamas arī «LGK» piepūšamās atrakcijas.

Preces veselībai, skaistumam un rotaļām!

Izstādē «PetExpo 2018» nevar iztikt arī bez plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu klāsta. Apmeklētāji par pievilcīgām cenām varēs iegādāties visu nepieciešamo veselīgai un priekpilnai mīluļa ikdienai. Dažādu dzīvnieku barību, vitamīnus, dzīvnieku kopšanas komplektus, būrīšus, dažnedažādus aksesuārus un rotaļlietas piedāvās tādi uzņēmumi kā «Royal Canin», «Eukanuba», «Beaphar», «Eugesta un partneri», «Vanilly», «Birma pets», «Zooserviss», «Dimela Veta Latvija», «Magnum Veterinārija», «Velgens», «VetLine Medical», «Bertas nams», «Dog Tree», «Zoogen» un daudzi citi. Ikviens interesents izstādē varēs saņemt profesionāļu padomus dzīvnieku barības izvēlē un ieteikumus mīluļa veselības uzlabošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu