Abpusēja cieņa: Drosmīgs nirējs baro āmurhaizivi

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Makss Devins ir haizivju kopējs, kurš nebaidās šiem dzīvniekiem ne tuvoties, ne barot tos. Iespaidīgas fotogrāfijas ar Devinu, kurš drosmīgi baro vairāk nekā četrus metrus garu āmurhaizivi vārdā Afrodīte, iemūžinājis fotogrāfs Renē Pikito.

«Afrodītes un Maksa personības ir iemūžinātās vienā fotogrāfijā - kad viņš viņu baro, izskatās, ka abi būtu sākuši kādu zemūdens deju,» par redzēto stāsta attēlu autors. «Makss graciozo Afrodīti sev tuvāk aicina ar zivi rokās, izskatās, ka viņš dzīvnieka priekšā pat paklanās.»

Lai arī haizivju kopējs nebaidās no šiem dzīvniekiem, viņš nekad tiem nepieskaras. Afrodīte ir vairāk nekā divas reizes lielāka par attēlā redzamo vīrieti, tomēr dzīvnieka klātbūtnē viņš spēj saglabāt mieru.

Attēli ar Maksu un Afrodīti 2018. gada 18. februārī uzņemti Bahamu salās.

Pieaugusi āmurhaizivs var būt līdz pat sešus metrus gara, kā arī svērt līdz 580 kilogramiem. Šie dzīvnieki parasti ir gaiši pelēkā krāsā ar zaļganu nokrāsu. Āmurhaizivju vēdera daļa parasti ir baltā krāsā, tāpēc okeānā tās nereti ir grūtāk pamanīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu