Ronis Puika savos 20 gados joprojām spēlē basketbolu un glezno

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Rīgas Zoodārzā šonedēļ notika lielas svinības, jo ronim Puikam palika 20 gadu. Tālajā 1998. gada pavasarī viņš no Latvijas piekrastes gādīgām rokām nonāca zooloģiskajā dārzā, kur, rūpīgi aprūpēts un kopts, viņš atguva veselību un dzīvessparu.

Kā atminas Rīgas Zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns, kad novārgušais Puika nonāca zooloģiskajā dārzā, viņa svars bija vien 15 kilogrami, kas ir tikai piecus kilogramus vairāk nekā roņu dzimšanas svars. Lai dzīvnieks atgūtu formu, darbinieki bija izstrādājuši speciālu barošanas shēmu, un dažu mēnešu laikā Puika jau bija atlabis, tomēr, kā izrādās, reņģu vietā viņš bija iecienījis daudz smalkāku maltīti – mencas.

Jubilejas svinībās gaviļnieks savus ciemiņus priecēja ar dažādiem priekšnesumiem, taču triku mācīšanās galvenais mērķis ir ne tikai izklaidēt apmeklētājus.

Māris Lielkalns atklāj, ka treniņu galvenā nozīme ir medicīniskās un veselības apskates, jo triku demonstrēšanas laikā ronis atver muti, kad kopēji var apskatīt zobus, parāda ķepas un ķermeni. Citos apstākļos ronis būtu jāiemidzina, lai veiktu šīs profilaktiskās apskates.

Pirms vairāk nekā nedēļas Rīgas Zoodārzā nonāca piekrastē atrasts ievainots ronis, kurš lēnām sāk savu atlabšanas procesu. Brūce, kas ir plaša, bet ne dziļa, lēnām dzīst, un ronis pamazām atveseļojas. «Šobrīd viņš arī maina kažoku, tāpēc daļēji viņš ir pieaugušā, daļēji – vēl bērna tērpā, taču pats svarīgākais, ka pats ir sācis ēst zivis, līdz ar to piespiedu kārtā vairs nav jābaro,» priecīgs ir Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvis, sakot, ka tas vedina domāt, ka ronis varētu veiksmīgi atlabt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu