Pieaugoša problēma: «nacionālais dārgums», kas regulāri sakož tūristus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Yuri Smityuk/TASS

Viņu jaukā un mierīgā izturēšanās piesaista tūkstošiem tūristu no visas pasaules. Viņi dzīvo Japānas slavenajā «Nara» parkā. Kas viņi ir?

Tie ir brieži, ar kuriem tagad sākušās nedienas. Parka administrācija saskārusies ar pieaugošu problēmu – dzīvnieki regulāri sakož apmeklētājus. Parkā dzīvo vairāk nekā tūkstotis briežu, kas klaiņo apkārt, meklējot kādu gardumu.

Tos ar prieku dzīvniekiem dala tūristi. Tomēr gadās, ka brieži kļūst agresīvi brīdī, kad nepieredzējis atpūtnieks mēģina tos pabarot. Pagājušajā gadā piedzīvoti teju 200 sakošanas gadījumu.

Parkā izvietotas zīmes ar norādījumiem kā pareizi barot briežus, lai tie nekļūtu dusmīgi. Tiek norādīts, ka barība dzīvniekam jādod uzreiz un to nedrīkst kaitināt.

Tāpat, barojot briežus, esot jāparāda viņam abas savas rokas.

«Tie ir savvaļas dzīvnieki un var kļūt dusmīgi, ja cilvēki viņus kaitina,» norādījis parka pārstāvis. «Piemēram, ja tu liec viņam gaidīt, tad viņš var iekost. Ne visi tūristi zina, ka tie ir savvaļas dzīvnieki.»

Ik gadu parku Japānā apmeklē 13 miljoni tūristu. Brieži šeit tiek uzskatīti par nacionālo dārgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu