10 valstis, kurās vari ceļot ar suni

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Jau pirms suņa adoptēšanas rodas jautājums – kur likt četrkājaino draugu, kad ģimene dodas ceļojumā? Dažos gadījumos suni var uzticēt citiem ģimenes locekļiem vai draugiem, taču ne vienmēr tas ir jāatstāj mājās. Ir vairākas valstis, kas ir piemērotas un draudzīgas suņiem, tāpēc ceļojumus vari ieplānot kopā ar savu kompanjonu.

1. Francija

Francija ir viena no suņiem draudzīgākajām valstīm pasaulē, taču ņem vērā, ka suņi būs gaidītāki ārpus lielajām pilsētām, tāpēc ieplāno ekskursijas Francijas laukos. Lielākā daļa restorānu un viesnīcu neiebilst pret suņu apmešanos, tāpēc vari droši baudīt ceļojumu kopā ar mājdzīvnieku.

2. Kanāda

Šis būs lielisks ceļojuma galamērķis, ja vēlies doties garās pastaigās un apskatīt dabas brīnumus kopā ar četrkājaino draugu. Kanādas piepilsētu mežu takās ir atļauts vest pastaigā suņus bez saites, turklāt mājas mīluļi drīkst arī spēlēties un izpeldēties mežu ezeros.

3. Ungārija

Ja šovasar plāno doties atvaļinājumā kopā ar savu mīluli, bet nevēlies pārlieku tērēties, Ungārija būs piemērotākais galamērķis. Vasarās Ungārijā valda īpaši patīkami laikapstākļi, tāpēc vari izplānot pārgājienu gar Balatona ezeru. Lai gan ezerā suņiem peldēties nav atļauts, tie var veldzēties blakus esošajā iekšezerā un avotā.

4. Zviedrija

Gluži kā jau visās Skandināvijas valstīs, Zviedrijā suņi ir īpaši iemīļoti un valda pozitīva attieksme pret tiem. Arī, ja ceļo ārpus Stokholmas vai citām lielākajām pilsētām, par četrkājaino draugu satraukties nevajadzēs – suņus Zviedrijā drīkst pārvadāt sabiedriskajā transportā, ņemt līdzi uz restorāniem un citām publiskām vietām, taču ņem vērā – bez pavadiņas neiztiksi. Ja vēlies ļaut sunim izskraidīties, pārliecinies, vai parkos drīkst palaist mīluli brīvsolī.

5. Itālija

Arī Itālija ir draudzīga vieta suņiem, ja vien lielāko ceļojuma daļu nepavadi tikai pilsētās. Umbrijas reģions būs visdraudzīgākais galamērķis četrkājainajiem draugiem – šeit atradīsi vairākas viesnīcas, apartamentus un kafejnīcas, kas labprāt uzņems saimniekus ar suņiem. Liec aiz auss, ka suņus Itālijas centrālajā un dienvidu daļā laist bez pavadas ir bīstami – šajā reģionā aug indīgās trifeles, kas kaitēs dzīvnieka veselībai.

6. Maroka

Lai gan Maroka daudziem šķitīs ne pārāk draudzīgs galamērķis ceļojumam ar suni, tomēr tā nebūs taisnība. Marokā suņi ir retums, tomēr tas nenozīmē, ka šeit suņi nav gaidīti. Šeit ir vairākas eksotiskas takas, pa kurām varēsi pastaigāties ar savu mīluli vai arī doties pārgājienā gar okeānu. Uz šo Āfrikas valsti vari nokļūt ar mašīnu – no Spānijas uz Maroku var aizbraukt ar kuģīti, tāpēc varēsi nesatraukties par lidojumu ar dzīvnieku.

7. Lielbritānija

Lielbritānija ir teju vai paradīze suņiem – katrā Lielbritānijas reģionā varēsi atrast vairākas pastaigu vietas, kas ir piemērotas arī ķepaiņiem. Turklāt Lielbritānijā lielākā daļa restorānu un bāru atļauj ievest iekštelpās suņus.

8. Portugāle

Šī ir lētākā Dienvideiropas valsts, tāpēc Portugālē varēsi ne tikai baudīt lielisku ēdienu un laikapstākļus, bet arī neiztērēsi visus iekrājumus un atpūtīsies kopā ar mājdzīvnieku. Lai gan Portugālē suņus uztver visnotaļ pozitīvi, pirms došanās pastaigās pa pludmali pārbaudi, vai tajā drīkst ievest suņus. Saulainās valsts pludmalēs suņus drīkst vest tikai noteiktās sezonās, tāpēc, pirms plāno ceļojumu, pārbaudi, vai tas būs piemērots arī sunim.

9. Turcija

Mēdz teikt, ka Turcija ir teju vai slavena ar klaiņojošajiem suņiem, taču tam nevajadzētu būt šķērslim ekskursijai ar savu četrkājaino draugu. Dodies pastaigās ar savu mīluli gar Vidusjūras apskalotajiem krastiem vai pārgājienā pa Turcijas kalniem.

10. Horvātija

Vairums Horvātijas apceļotāju alkst izbaudīt svelmaino sauli un Adrijas jūras ūdeni, tomēr izrādās, ka to vari darīt arī kopā ar suni. Pavisam nesen, 2016. gadā, Horvātijas pilsētā Crikvenicā atklāja suņu pludmali, bāru un viesnīcu, turklāt pludmalē suņiem un viņu saimniekiem ieeja ir bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu