Neparasts mājdzīvnieks: āzītis, ko ved pastaigās un uz randiņiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carters News Agency

Kāda sieviete Japānā, Tokijā, pēdējos astoņus gadus dzīvo ar āzi, ar kuru kopā dodas gan pastaigās, gan smalkās vakariņās, vēsta «Carter News».

Aja Šinozuka pieņēma kazlēnu, vārdā Širopēns, kad tas bija tikai vienu mēnesi vecs. Kopš tā laika viņi dala kopīgu mājokli Tokijā.

Sieviete un āzis dara visu kopā - dodas gan smalkās vakariņās, gan garās pastaigās, viņa ved to saitītē kā suni vai bērnu ratiņos.

Aja pat mazgā lopiņu dušā, pēc tam nosusina tam spalvu un ietērpj speciālā tērpā, piemēram, par godu Helovīnam vai Ziemassvētkiem.

30 gadus vecā sieviete pieņēma kazlēnu, kad meklēja jaunu mājas mīluli pēc sava suņa nāves. Gadu gaitā sieviete ar savu neparasto mājdzīvnieku tā satuvinājusies, ka reizēm pat uzliek kazas masku, lai iejustos sava draudziņa ādā.

«Kazas neizskatās gudras, bet patiesībā ir gan,» atzīst biroja darbiniece Aja.

Tās var iemācīties tikpat daudz triku kā suņi, un ar tām saprasties ir tikpat viegli.

«Kad es iesaucos «pastaiga!» - viņš neizskatās diez cik priecīgs, jo nevēlas doties pastaigāties, taču staigāšana nāk par labu veselībai.

Mēs ejam ārā, kad ir labs laiks vai arī kad āzītis vēlas pastaigāties,» stāsta saimniece, norādot, ka iepriekš nekad nebija pievērsusi uzmanību kazām, bet, kopš viņai ir šis mājdzīvnieks, viņa sākusi iegādāties dažādas ar kazu simboliku saistītas lietas.

«Piemēram, kazas maska ir atvesta no Anglijas. Es to uzlieku un priecājos, iztēlojoties, kā jūtas kazas,» sajūsminās Aja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu