Satīties, sapīties... Žirafes savijušas kaklus dabas rezervātā Dienvidāfrikā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carters News Agency

Tas varētu saukties «salieciet galvas kopā», lai gan šīm žirafēm tas izskatās diezgan neērti. Fotogrāfijās trīs pusaugu žirafes pieķertas savijamies ar kakliem kādā dabas rezervātā Dienvidāfrikā.

Taču žirafu maiguma mirklis izvērsās nedaudz sarežģītāks nekā parasts apkampiens, kad to garie kakli uz mirkli samudžinājās kopā.

«Izskatījās, ka žirafēm ir grupas apkampiens,» teic fotogrāfs Stīvens Dovers no Johannesburgas, norādot, ka žirafes saspiedušas ķermeņus kopā, stiepjoties ar garajiem kakliem gaisā.

«Neesmu žirafu eksperts, tāpēc nevaru precīzi paskaidrot, kāpēc viņas to darīja, vienīgais, ko varu pieņemt, ka tā bija mīlestības un maiguma izpausme starp bara biedriem,» atzīst fotogrāfs.

«Braucot prom no šīs vietas, jutos ļoti pacilāts, ka man bija iespēja piedzīvot šo mirkli,» stāsta fotogrāfs, piebilstot, ka tas noteikti devis citu perspektīvu, kā paskatīties uz šiem dzīvniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu