Kā zināt, ka tu dzer par maz

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Vairāk nekā 50 procenti slimību mūsdienās tā vai citādi saistītas ar ūdens līdzsvara un tiem sekojošiem vielmaiņas traucējumiem. Galvenais iemesls – tīra ūdens vietā tiek lietoti gāzēti, saldināti, aromatizēti dzērieni. Arvien lielāka problēma ir arī organisma strauja un pārmērīga piesārņošana, kas var radīt būtisku kaitējumu veselībai. Tādēļ dietoloģe Lolita Neimane aicina neaizmirst ne tikai par ķermeņa ārējo, bet arī iekšējo tīrību.

«Nogurums, galvassāpes, ādas problēmas, novājināta imūnsistēma – šīs pazīmes nereti liecina par to, mūsu organisms ir, vienkāršiem vārdiem sakot, piesārņots. Mūsu organisms ir ideāla dabas veidota biosistēma, bet – tās izturība nav bezgalīga,» teic dietoloģe. Daba ir paredzējusi, ka šī biosistēma ir līdzsvarota un pašregulējoša, spējīga pretoties ārējiem kaitīgiem apstākļiem un slimībām. Tomēr cilvēka organisms nespēj tik strauji pielāgoties vētrainajai civilizācijas attīstībai, kas līdztekus dažādām ērtībām un labumiem līdzi nes arī dažāda veida apdraudējumus videi un cilvēka veselībai.

Dzīves laikā cilvēka organismā ar pārtiku, gaisu, nekvalitatīvu ūdeni nokļūst milzīgs daudzums kaitīgu vielu. Daudzi papildus savu veselību gandē ar alkoholu, nikotīnu, citām atkarību raisošajām vielām, arī medikamentu pārmērīgu lietošanu. Situāciju pasliktina mazkustīgs dzīvesveids, vitamīnu un minerālvielu trūkums, stress, nepareiza ēšana.

«Mūsdienu pārtika diemžēl pārsvarā ir pilna ar sintētiskajām piedevām, konservantiem, krāsvielām. Mēs ļoti sekojam tam, lai savā automašīnā lietu kvalitatīvu degvielu (citādi taču motors «nobruks»!), bet nezin kāpēc nereti nedomājam līdzi, ko ēdam ikdienā, tādējādi graujot lielisko veselību un arī izskatu,» atgādina dietoloģe.

Protams, mūsdienās praktiski nav iespējams pilnībā izvairīties ārējās vides kaitīgajām ietekmēm, tādēļ pārmēru noslogotajam organismam nedaudz jāpiepalīdz.

Jau Hipokrāts īpašu vērību pievērsa savlaicīgai organisma attīrīšanai no uzkrātajiem kaitīgajiem atkritumu produktiem un balastvielām. Šoslaikos ļaudis gatavi pirkt dārgus medikamentus un uztura bagātinātājus, lai kļūtu veselīgi un skaisti, tādējādi iekļūstot burvju aplī – jo organismam no tā labāk nepaliek. Daudz vērtīgāk ir iespēju robežās ievērot pareizu ēšanas režīmu, ēst kvalitatīvus, dabīgus produktus labā noskaņojumā, pilnvērtīgi atpūsties un neaizmirst par vislabāko «tīrīšanas līdzekli» – ūdeni.

Organisma attīrīšanai lieliski noder dabīgais minerālūdens, kas veidojies dabiski, gadu tūkstošiem ilgi zemes dzīlēs, piemēram, «Borjomi», kas virszemē nokļūst pat no 10 km dziļuma. Tajā ir gandrīz pilns to elementu komplekts, kas nepieciešami normālai organisma funkcionēšanai. Jāpiebilst, ka neviens mākslīgi radīts, sintezēts vai veidots produkts nekad nespēs aizstāt dabas radīto, kas organiski «saspēlējas» ar cilvēka biosistēmu.

Dabīgais minerālūdens ir ne tikai lielisks šķidruma avots un slāpju dzesētājs, tas arī uzlabo organisma vispārējo darbību, palīdz atbrīvoties no liekā svara un toksīniem.

Ūdens, protams, jālieto katru dienu, taču var veikt arī nelielu attīrīšanas kursu. Ja to dara pirmo reizi, speciālisti ieteic nedēļas garumā dzert minerālūdeni vairākas reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. To, cik šādā veidā diennaktī jāizdzer ūdens, starp citu, var vienkārši aprēķināt – uz katru svara kilogramu - septiņi mililitri minerālūdens. Nākamajās reizēs ūdens daudzums jāsamazina apmēram uz pusi. Attīrīšanās kursu nevajag veikt biežāk kā reizi mēnesī.

Dietoloģe aicina neaizmirst arī par mentālo tīrību – vairāk domāt labas domas, būt priecīgiem, labu vēlošiem, lieki neuztraukties un dzīvot nevis tā, kā citiem liktos pareizi, bet tā, lai tu pats justos labi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu