Ieklausies savā ķermenī un mācies to dziedināt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

 Dziedniecība ir veselums, bet ne tikai fiziskais, tajā ir ietverta visa mūsu būtība - fiziskā, emocionālā, mentālā, garīgā. Ignorējot kādus no šiem aspektiem nozīmē zaudēt veselību. Vārds  dziedniecība ir cēlies no vārda holos, no kura esam ieguvuši vārdu vesels, vai holistiks jeb visaptverošs.

Bieži vien dziedniecība tiek uzskatīta par vienpusēju darbību, kur cilvēks pats netiek iesaistīts. No dziednieka tiek gaidīts brīnums. Patiesībā nav iespējams izdziedināt citus, ir iespēja piedāvāt tikai instrumentus, atvieglot situāciju, dot padomu ar ko pats cilvēks var sevi izdziedināt. Neviens cits nevar uzņemties atbildību par cita cilvēka dzīvi un veselību. Arī tad, ja cilvēks pats netic, tad vien tā negatīvā doma, pie kuras viņš ir pieķēries, ka viss nebūs kārtībā, var radīt problēmas, sekas tam ir izjaukts veselums. Tikai paša darbs ar sevi nes kvalitatīvus rezultātus.

No prieka, miera un citām pozitīvām emocijām un nodarbēm, piemēram, elpošanas vingrinājumiem, izdalās laimes hormoni, savukārt, no bēdām, raizēm -stresa hormoni. Un šie hormoni iekustina virkni citu mehānismu mūsu ķermenī un prātā. Tātad nemitīga domāšana par slimību var radīt slimību, un domas par veselību rada veselību. Līdzīgs pievelk līdzīgu.

Pats par sevi ir saprotamas, ja cilvēks, kurš ir saņēmis kāda vieda dziedināšanu, turpinās darīt tās pašas darbības, kas izraisīja viņa slimību, tādā formā vai citādā formā problēma atgriezīsies. Ja mēs runājam par veselību kā veselumu, tad ir jāsaprot, ka dziednieks nevarēs jūsu vietā dzīvot veselīgu dzīvesveidu un pozitīvi domāt.

Slimības un jebkuras citas problēmas parasti norāda uz to, ka mūsu dzīvē vai arī mūsu ķermenī kaut kas ir jāmaina. Piemēram, ja kaut kas sāp, tad tā ir zīme, ka mēs savam ķermenim darām pāri un, ja mēs noņemsim tikai simptomus un nemainīsim cēloni, ar laiku problēmas var rasties lielākas. Labai veselībai nav «ātro uzkodu» zāļu. Jāsāk apzināties, ka tikai mēs paši esam atbildīgi par savām domām un jūtām, rīcību un pasaules uztveri, un vienīgi mēs paši cietīsim no sekām – labām vai sliktām.

Cilvēks ir kompleksa būtne, tādēļ ir tika daudz viedu, kā var dziedināties un atrast sev piemērotāko veidu veselības un gara uzturēšanai. Dabiskie dziedināšanas līdzekļi var būt masāžas, psihoterapija, ārstniecības augi, reiki, lūgšana, meditācija, joga, aromterapija un vēl daudzas citas metodes un mācības. Agrāk arī ārstus sauca par dziedniekiem un farmakoloģiju par dziedniecību.

Vissvarīgākais veselības uzturēšanā ir griba uz veselību. Arī dziedināšanā griba dara vislielāko. Bez ārsta slimnieks var tapt vesels, bez gribas nevar. Rainis

Atvērto durvju diena jogas un veselības centrā «Kundal»

Atrodi veidu, kā uzlabot savu pašsajūtu un iepazīsti jogas un veselības mācības!

Joga, joga bērniem, masāžas, gongs jogas un veselības cetrā «Kundal» Mārupē, Dzelzceļa ielā 45!

Visas Visas dienas garumā notiks dažādas nodarbības tavam ķermenim, prātam un dvēselei.

Programma:

12:00 Kundalini jogas nodarbība ar gonga relaksāciju./Evija Blūmentāle, Valdemārs Dortāns

13.30 Masāžas, iepazīsti savu masāžas veidu un aromterapiju. Laiks tējai un uzkodām.

15:00 Staigāšanas meditācija (Breathwalk)/Jānis Zušmananis

15:30 Joga Bērniem/ Liene Bodnare

17:30 Relaksācija ar gongu, Tibetas dziedošajiem traukiem un citiem dziedinošiem instrumentiem./ Evija Blūmentāle, Valdemārs Dortāns

Laiks: sestdien, 27. septembris

Vieta: Mārupe, Dzelzceļa iela 45(tuvāk augstskolai Turība) Jogas un veselības centrā Kundal

Dalība: ziedojumi, ieteicamais ziedojuma apmērs par dalību nodarbībā 5 EUR

Līdzi: ērts apģērbs kustībām, draugi un labs garastāvoklis

Bruņinieku ielā 58/60 kundalini jogas iepazīšanās nodarbība būs 1.oktobrī 18:00!

Vēlama pieteikšanās iepriekš, lai visiem būtu vietas jogošanai t.29995557 http://kundal.lv/lv/jaunumi/

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu