Vienkārša diēta jeb Tievē bez ciešanām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Ne vienmēr diēta ir vajadzīga kardinālu pārmaiņu dēļ. Daudzos gadījumos jāatbrīvojas tikai no diviem trim kilogramiem. Šajā gadījumā nav nepieciešams sevi kaut kā ierobežot, jo ēdiens ir labākais palīgs.

Vispirms jānosaka, no cik kilogramiem noteikti vēlies atbrīvoties. Ja šis cipars ir lielāks par 5, šī diēta nelīdzēs. Taču, ja kādā laika periodā esi pieņēmusies svarā par pāris kilogramiem un vēlies atgriezties iepriekšējā formā, šie ieteikumi tev būs tieši laikā.

Jebkuras diētas pamatā ir viens galvenais punkts — kalorijām bagātākās ēdienreizes ir brokastis un pusdienas, vakariņām jāizvēlas pavisam viegls ēdiens. Papildus šim nosacījumam, ievērojot šo diētu, tev uzturā būs jāiekļauj daži īpaši produkti, kas palīdzēs sakārtot vielmaiņu, nodrošinot pilnīgu barības vielu uzsūkšanos. Starp šiem produktiem ir kefīrs — vismaz divas vai trīs glāzes dienā, svaigu kāpostu un ābolu salāti, kam pievienota ēdamkarote citronu sulas, un zaļā tēja — uzticams draugs cīņā ar toksīniem un šlakvielām. Cīnoties ar pāris liekajiem kilogramiem, neiztikt arī bez tā dēvētā «skaistuma dzēriena», kas ir glāze karsta ūdens, kas sajaukts ar ēdamkaroti citronu sulas. Ar glāzi šāda dzēriena tukšā dūšā būtu jāsāk ik diena.

Ēdienkartes piemērs

Brokastis: jebkuri augļi, tējas vai kafijas tasīte bez cukura, jogurts, viena ola, pāris šķēles rupja maluma maizes ar medu.

Pusdienas: dārzeņu zupa vai vistas buljons, vai liesa zivju zupa. Rīsi un folijā cepta gaļa vai zivs. Desertā var iekļaut augļus, turklāt trīs reizes nedēļā drīkst sevi palutināt ar kādu saldumu. Starp citu, par diētiskiem un nosacīti noderīgiem saldumiem tiek uzskatīti sausiņi ar magoņu sēklām, zefīrs, pastilas un marmelāde, kuras sastāvā ir ābolu pektīns. Tomēr šo informāciju nevar uzskatīt kā iemeslu, kādēļ būtu jānašķojas ik dienu!

Vakariņas: dārzeņu salāti ar zaļumiem un augu eļļu, divi kartupeļi vai līdzvērtīgs griķu apjoms. Otrajā diētas nedēļā vakariņās jau ļauts apēst pāris gabaliņus iecienītā siera, turklāt reizi nedēļā — pat kaut ko ceptu, piemēram, vistu. Tikai — bez ādas un taukiem! Jāēd mazas porcijas, bet regulāri, jo, ēdot vienu reizi dienā, organismam rodas tendence veidot tauku rezerves.

Vielmaiņas procesos kafijai ir pozitīva ietekme, tomēr tā neļauj uzsūkties atsevišķiem vitamīniem, piemēram, C vitamīnam. Tādēļ kafiju drīkst dzert tikai reizi dienā. Diētas laikā nedēļas plāns ir nemainīgs — viena diena paredzēta atslodzei, t. i., šīs dienas laikā tiek ēsts tikai viens produktu veids, piemēram, zivis, kefīrs vai kartupeļi. Pieļaujama arī augļu diena. Neaizmirsti par ūdeni — vismaz astoņas glāzes dienā.

Augļu diena

Saldajos augļos esošā fruktoze ļoti ātri pārstrādājas un nodrošina asinīs vajadzīgo cukura līmeni, savukārt bada sajūta tik ātri neatgriežas. Izvēlies vienu kilogramu augļu un sadali piecās porcijās. Apēd šos augļus visas dienas garumā. Atslodzes dienai lieliski piemēroti ir āboli, bumbieri, kivi, ananasi, vīnogas. Tiesa gan, skābie āboli ir bīstami — tie tikai veicinās apetīti.

Uzticams atslodzes dienas produkts ir ar mizu vārīts kartupelis. Pusdienās apēd 300 gramus kartupeļu ar zaļumiem, savukārt vakariņās šo pašu daudzumu papildini ar mazkaloriju jogurta mērci.

Rīsu diena

Brokastīs — 200 grami rīsu ar kanēli un cukuru, pusdienās — 200 grami rīsu ar zaļumiem, savukārt vakariņās — rīsi un apelsīnu sula. Rīsu diena ir efektīva arī cīņā pret celulītu.

Divas trīs reizes nedēļā apmeklē sporta zāli, turklāt uzsvaru liekot nevis uz trenažieriem, bet gan uz aerobiku — ar spēka vingrojumiem, stepa vai deju nodarbības, jo tajās muskuļu veidošana notiek delikātāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu