Svaigēšana - dzīvs ēdiens zāļu vietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Trešdien, 30.maijā, plkst. 18.30 dabiskās veselības atjaunošanas un izglītības centrā ReCure (Baznīcas ielā 13) notiks seminārs, kas veltīts šobrīd aktuālai tēmai – «Svaigēšana».

Lekciju vadīs viens no svaigēšanas kustības pamatlicējiem Latvijā Kaspars Strazdiņš (www.savadak.lv). Viņš ir pārliecināts, ka svaigēšana ir lielisks veids, kā ne tikai uzturēt, bet arī atjaunot veselību neizmantojot medikamentus.

Svaigēšana, jeb dzīvā barība tiek uzskatīta par vissenāko diētu. Termiski neapstrādāti produkti saglabā cilvēkam visvairāk nepieciešamās uzturvielas – vitamīnus, minerālus, antioksidantus un ēdiena pārstrādei nepieciešamos enzīmus. Ar svaigēšanas palīdzību iespējams stiprināt organisma dabiskās aizsargspējas pret slimībām un atbrīvoties no ķermenī uzkrātajiem toksīniem.

«Visvairāk mēs savam organismam nodarām pāri ar uzturu. Organismā uzkrātie toksīni izraisa dažādas slimības, jo arī organisma imunitāte ir novājināta. Mainot ēšanas paradumus, mēs varam no šiem toksīniem atbrīvoties, un svaigēšana ir lielisks veids, kā to izdarīt. Dzidrs prāts, enerģijas pieplūdums, noguruma mazināšanās, miega, ādas toņa un veselības uzlabošanās, tā ir daļa no pazīmēm, kuras novērojamas, kad cilvēks pāriet uz svaigēšanu,» atzīmē Kaspars Strazdiņš.

Savā lekcijā Kaspars centīsies kliedēt stereotipu, ka svaigēdāju virtuve ir vienveidīga, skaidros, kāpēc cilvēks kļūst atkarīgs no termiski apstrādāta ēdiena un mācīs, kā pareizi mainīt savus ēšanas paradumus. Seminārā tiks meklētas atbildes uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem saistībā ar svaigēšanu. Vai svaigēdāja organisms saņem visas nepieciešamās uzturvielas, vai mūsu platuma grādos pietiek ar augļiem un dārzeņiem, ko darīt ziemas periodā, kā veidot sabalansētu ēdienkarti ar pareizu sārmu/ skābju līdzsvaru u.tml. Kaspars Strazdiņš dalīsies arī savā personiskajā pieredzē un iepazīstinās klātesošos ar vienkāršām svaigēdāju receptēm.

ReCure lekciju cikls turpināsies 13. jūnijā ar lekciju Svaigās sulas un zaļie kokteiļi. Šajā lekcijā ReCure dibinātāja Guna Bīlande stāstīs par to, kā notiek organisma atjaunošanās, kā mūsu organismu ietekmē dažādas dārzeņu un augļu sulas un kādiem mērķiem ieteicami konkrēti augļi, dārzeņi un zaļumi. Klātesošajiem būs iespēja piedalīties zaļā kokteiļa pagatavošanā un uzzināt par zaļo kokteiļu priekšrocībaām uzturā.

Pieteikšanās semināriem veicama mājaslapā www.recure.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu