Seniorus izglītos par veselības jautājumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar 18.augustu tiek uzsākts organizācijas Pacientu Ombuds rīkotais semināru cikls senioriem «Mūžam veseli», projekta «Senioru informētības un iesaistes līmeņa paaugstināšana veselības aprūpes jautājumos» ietvaros, portālu «Apollo» informēja Līga Kudiņa.

Projekts tiek īstenots, sadarbojoties ar Latvijas Pensionāru federāciju un tās reģionālām biedrībām. Semināru mērķis ir informēt un aktivizēt pensionārus no visiem Latvijas novadiem, lai tie spētu pilnvērtīgāk iesaistīties savā veselības aprūpē, būtu informēti par savām pacientu tiesībām, saņemtu sev nepieciešamos pakalpojumus un palīdzību veselības veicināšanai, kā arī dalītos ar jauniegūto informāciju ar citiem mērķa grupas pārstāvjiem.

Speciālists gerontoloģijā Margarita Rupenheite seminārā skars tēmu par senioru socializācijas īpatnībām, savukārt Pacientu Ombuda konsultante Iveta Ķēniņa pievērsīsies pacientu tiesībām un juridiskajiem aspektiem senioru veselības aprūpē. Psiholoģe Ārija Karpova runās par vecuma psiholoģiskajiem un sociālajiem aspektiem, bet farmaceite -homeopāte Vija Eniņa par ārstniecības augu lomu veselības saglabāšanā. Tiks apskatītas tēmas par senioru fizisko veselību, veicamajām sportiskajām aktivitātēm - par to Ralfs Upmanis, Kaspars Ozoliņš. Atsevišķa tēma ir sāpju terapija, ar ko iepazīstinās speciāliste neiroloģijā Ināra Logina. Par veselīga uztura principiem senioriem runās Lolita Neimane, savukārt par veselības aprūpes organizācijas jautājumiem informēs Pacientu Ombuda pārstāve Ilze Ābelniece. Pasākumos piedalīsies arī Latvijas Pensionāru federācijas pārstāve - Aina Verze. Semināra apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties diskusijā un dalīties savā pieredzē, kas saistīta ar veselības aprūpi, lai Pacientu Ombuds varētu tālāk strādāt pie uzlabojumiem.

www.pacientuombuds.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu