Lasi, pirms ēd

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Projekta ietvaros tiks prezentēts arī nesen veiktais pētījums par iedzīvotāju pārtikas pirkumu grozu un produktu īpatsvaru uzturā, kas satur E vielas, it īpaši garšas un krāsas pastiprinātājus, portālam «Apollo» pastāstīja Andis Brēmanis, Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs.

Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs Andis Brēmanis kopā ar nozares ekspertiem un bērniem Kāpēcīšiem uzsāk izglītojošu projektu «Lasi, pirms ēd», kurā kopā ar projekta labas gribas vēstnešiem aicina iedzīvotājus iesaistīties simboliskā kustībā un izvērtēt ģimenes pirkuma grozu, dodot priekšroku dabiskiem produktiem, brīviem no garšas pastiprinātājiem un krāsvielām, kā arī citām nevajadzīgām pārtikas piedevām.

Projekta «Lasi, pirms ēd» atklāšanas pasākums notiks šo ceturtdien, 6.jūnijā plkst.13.30 Rīgā, restorānā KITCHEN Spīķeros, Maskavas ielā 12k-1.

Pasākumā piedalīsies:

- Laimdota Straujuma, zemkopības ministre

- Andis Brēmanis, Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs

- Vineta Grīnberga, Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vecākā eksperte

- Citi vēstneši un ražotāji

- Bērni Kāpēcīši no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas

Plānots, ka kustība darbosies divos virzienos. Pirmkārt, tā izglītos iedzīvotājus gudri izvēlēties produktus, otrkārt, tā aicinās arvien vairāk ražotājus savā produkcijas klāstā ražot produktus bez pārtikas uzlabotājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu