Kauguru pludmalē sporta inventārs cilvēkiem ar redzes invaliditāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalā no šā gada vasaras sākuma atvērta pludmale cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, portālam «Apollo» pastāstīja Ilze Mežniece, biedrības «Es redzu» pārstāve.

Pludmale atrodas pie Kauguru glābšanas stacijas, bet glābšanas stacijā ir pieejams arī speciāls aprīkojums, ko var izmantot bez maksas cilvēki ar redzes invaliditāti, stāsta Jūrmalas domes Labklājības pārvaldes vadītāja Laima Grobiņa. Pludmalē neredzīgo un vājredzīgo atpūtnieku rīcībā ir divi tandēmvelosipēdi, vairākas bumbas, piemēram, volejbolam, citām spēlēm, kā arī bumbas ar skaņas signālu ūdenim, speciālās spēļu kārtis, šahs. Tāpat cilvēkiem ar redzes invaliditāti pieejamas aproces, kas spēj noteikt cilvēka atrašanās vietu no krasta.

Kauguru glābšanas centrā stāsta, ka inventārs no plkst.9 līdz plkst.21 pieejams par velti. Lai to saņemtu, ir nepieciešams līdzi paņemt derīgu invalīda apliecību.

L.Grobiņa uzskata, ka pludmale cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir ļoti laba iniciatīva. Viņa aicina izmantot arī pieejamo sporta inventāru, kurš diemžēl līdz šim netiek pietiekami izmantots. Arī biedrība «Es redzu» atgādina par iespēju sportot un kvalitatīvi izmantot brīvo laiku pie jūras, īpaši tagad, kad atkal atgriezies siltais laiks.

Biedrība «Es redzu» arī ar citām aktivitātēm cenšas uzsvērt, cik svarīgas ir sporta nodarbības, tāpēc jau jūlija otrā pusē Kuldīgā un Jūrmalā notiks projekts «Citāda Baltija», kurā cilvēki ar redzes invaliditāti apgūs jaunus sporta veidus un paši piedalīsies sacensībās. Kuldīgā no 24.jūlija līdz 30.jūlijam norisināsies sporta nometne, bet no 31.jūlija līdz 1.augustam notiks sporta spēles Jūrmalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu