Pareizs un veselīgs uzturs - vai tikai modes lieta?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

2012. gada nogalē Veiktais sirds veselības pētījums liecina, ka 62 % aptaujāto Latvijas iedzīvotāju savā uzturā lieto neveselīgu pārtiku, bet 76 % aptaujāto atzinuši, ka nenodarbojas ar regulārām fiziskām aktivitātēm. Šāds neaktīvs un neveselīgs dzīvesveids veicina straujāku Latvijas sabiedrības novecošanos.

www.vaycals.l

Izstrādātais portāls, kurā jau tagad pieejami vairāk nekā 500 ikdienā biežāk izmantotie produkti ar to uzturvērtībām un cenām, fitnesa treneru un uztura speciālistu ieteikumi, ir instruments, kā pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību veselīgam dzīvesveidam ne tikai kā modes lietai, bet gan kā pašsaprotamai lietai.

Lai cilvēki varētu īstenot savus veselīga uztura mērķus un vienlaicīgi plānot izdevumus, laika gaitā tiks papildināta produktu datu bāze un katru mēnesi atjaunotas produktu cenas, jāpiebilst, ka cenām ir tikai informējošs raksturs. Interneta portālā lietotāji varēs veidot un dalīties ar savām ēdienreizēm un receptēm, kā arī sekot līdzi draugu un uztura speciālistu veidotājām maltītēm. Ikvienam būs iespēja kļūt par pavāru saviem draugiem vai iegūt savu personīgo pavāru.

Bet, lai veicinātu arī jauniešu interesi par veselīgu uzturu, projekta ietvaros paredzēts rīkot «Pārtikas Guru» konkursu skolēniem un šo spēli popularizēt kā mācību palīglīdzekli Latvijas skolās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu