Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evijas Trifanova/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē pie Brīvības pieminekļa notika krūts veselības diena «LAI DZĪVOTU!», kas noslēdzās ar atbalsta gājienu «Ejam kopā, lai dzīvotu!». 

Gājiena galamērķī «Arēnā Rīga» visi tika aicināti uz īpašo labdarības basketbola spēli rozā formas tērpos starp Latvijas un Lietuvas sieviešu basketbola izlasēm.

Edgars Šneps, Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs: «Kā lai mudina visas sievietes pārbaudīties? Tas ir mūsu kopējais darbs un izaicinājums. Svarīga ir vīriešu loma, motivējot savas sievietes. Puiši, pajautājiet savām sievām, mammām, māsām, krustmātēm, vecmammām, vai viņas ir pārbaudījušas krūšu veselību. Ja viņas to nav izdarījušas, pārliecinieties, ka viņas to veic tuvākajā laikā.»

Krūts veselības dienas «LAI DZĪVOTU!» mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību sieviešu veselībai, lai Latvijā sievietēm laicīgi tiktu diagnosticēts un ārstēts krūts vēzis. Krūts vēzis ir biežākā vēža forma sievietēm. Taču tas ir arī viens no labāk izpētītajiem vēža veidiem. Savlaicīgi atklājot, iespējama krūts vēža sekmīga ārstēšana.

Kampaņa «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!», kas tika uzsākta jau aprīļa sākumā, ir īpaši vērsta, lai uzrunātu sievietes vecumā no 50 - 69 gadiem. Ik gadu gandrīz 200 000 sieviešu šajā vecumā saņem valsts nosūtītu uzaicinājuma vēstuli veikt krūšu izmeklējumu ar mamogrāfijas metodi bez maksas. Realitātē tikai ~ 30% sieviešu veic mamogrāfiju. Tas ir kritiski maz, ņemot vērā, ka paaugstināts krūts vēža saslimšanas risks ir tieši sievietēm vecumā no 50 - 69 gadiem.

Informāciju par krūts vēzi un tā ārstēšanu atradīsiet «pārbaudikrūtis.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu